Haberler

Toyota Otomotiv Sanayi, Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu’na katıldı




Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye CEO’su Orhan Özer, bu yıl altıncısı düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu’na konuşmacı olarak katıldı. Özer, “Toyota olarak nihai amacımız, daha güvenli sürüş sağlayacak araç ve sürücü destek sistemleri geliştirerek, ölüm ve yaralanmaların önüne geçmektir” dedi.

İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen 6’ıncı Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’nde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer bir konuşma yaptı.

Trafik alanında hizmet veren firma, kurum, kuruluşların tecrübeleri ve bilim insanlarının bilimsel çalışmalarını karşılıklı olarak paylaşılması amacıyla düzenlenen sempozyumda, Orhan Özer, Toyota olarak trafik güvenliğine büyük önem verdiklerini söyledi. Özer “Tüm fonksiyonlarımızın temelini oluşturan Toyota Way (yaklaşımı),trafik güvenliği anlayışımızın da temelini teşkil eder. Toyota olarak nihai amacımız, daha güvenli sürüş sağlayacak araç ve sürücü destek sistemleri geliştirerek, ölüm ve yaralanmaların önüne geçmektir. Bu amaca yönelik olarak Toyota, 10 milyar dolar gibi büyük bir bütçe ile her yıl araştırmalar ve yatırımlar yapmaktadır. Toyota olarak konuyu insan, araç ve trafik ortamı güvenliği olmak üzere üç başlıkta ele alıyoruz” dedi.

Kullanıcılara güvenli araçlar sunmanın üreticilerin öncelikli sorumluluğu olduğunun altını çizen Orhan Özer “Ancak, trafikte ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek için insanların bilinçlendirilmesi de güvenli bir trafik ortamı için gereklidir. Bunun için biz de Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak, çocuklarda erken yaşta trafik güvenliği bilincini geliştirmeyi amaçlayan projelerimizle 7 binden fazla çocuğumuza ulaştık” ifadelerini kullandı.

SmaL

Yaklaşık 25 yıl önce başlayan otomobil tutkum, azılı bir beyaz otomobil karşıtı olarak devam ediyor...

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu