Haberler

2018 BMW M5 Son Casus Fotoğraflarıyla Şovuna Devam Ediyor.




Yeni BMW M5’in dış görünüşünü öğrenmek için kristal küreye ihtiyacımız yok. Ama yine de BMW’nin Nürburgring’deki son testinde kamuflajın bir kısmını kaldırmaya karar vermesinden dolayı mutluyuz. Yüksek performanslı bu sedan hala çok kamuflaj taşıyor, ama biz yine de iri hava girişlerini, agresif görünümlü ön tamponu ve şişkin çamurlukları görme şansını elde ettik.

Agresif Dış Görünüş

Bagaj kapağına sıkı bir spoiler yapıştırılmış ve M6 Coupe’den gelen tavan; kafa karıştırıcı kamuflajın altında saklanmış. Geliştirilmiş fren diskleriyle eşleştirilmiş daha büyük alaşımlı jantlar da menüde var. 4’lü egzoz çıkışları da difüzör gibi görünen parçayı destekliyor. Ayrıca bu prototip önceki 5 serisi modellerinden daha alçak duruyor.

Son bilgilere göre yeni jenerasyon M5’in, önceki modellerden 4.4 litrelik V8 motorun 600 hp’den fazla güç üreten evrimleşmiş bir versiyona sahip olması bekleniyor. Ve tüm bu M gücü tarihte ilk defa xDrive sistemine bağlanmış olacak, ama yine de sadece arka tekerlekleri cezalandırmanın ve M5’in mutluluktan kuyruğunu sallatmanın da bir yolu olacak. Söylentiler arasında bulunan bir sistem, sürücü tarafından seçilebilen ve BMW M5 ‘i tamamen arkadan itişli hale getirebilen bir sistemden bahsediyoruz.

0-100 3.6 Saniyenin Altında

Tüm bu gücü yola iletmeden sorumlu olan 8 ileri çift kavramalı vites kutusu; bu yüksek performanslı sedan otomobilin 0’dan 100 km/s’e hızlanmasını 3.6 saniyeden daha kısa bir sürede tamamlamasına olanak veriyor. Mercedes-AMG E63 S Sedan’ın bu hızlanmayı 3.4 saniyede tamamladığını göz önüne alınca çok da etkileyici olmadığını görüyoruz ama ilerleyen zamanlarda BMW; geliştireceği bir Yarış Paketi ile buna cevap verecektir.

Standart BMW M5 yıl sonundan önce yaydan çıkabilir ve Eylül ayında Frankfurt Motor Show’da görebilmeyi umuyoruz. Fiyatı konuşmak için henüz çok erken ama ABD’de 72.100 $ fiyat etiketiyle satılan M550i xDrive’dan daha fazla para ödenmesi gerekeceğini biliyoruz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Çekiş modu olacağı söylenti değil, kesin bilgi. 4WD, 4WD Sport ve 2WD olmak üzere 3 farklı çekiş modu seçilebilecek. 4 çeker sistemi genel olarak arkadan itiş merkezli çalışacak, gerektiğinde gücü ön aksa iletecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu