Haberler

Lexus’tan pickup hamlesi




Lexus, Toyota Hilux temelli bir premium pickup fikrine sıcak baktığını itiraf etti.

Hiç kimsenin sormadığı ve yüksek ihtimalle sormayacağı bir soruya cevap veren Lexus proje lideri Makoto Tanaka’ya göre Japon mühendisler bir pickup modeli üzerinde kafa yoruyor. Toyota Hilux temelli pickup modelinin, yedi koltuklu RX ve yeni bir kompakt crossover modeli ile birlikte Lexus’un gelecek şablonları arasında yer aldığını belirten Tanaka, pickup modelinin bahsi geçen üçlü arasındaki üretime girme ihtimali en düşük olanı olduğunu söyledi.

Olur da modelin üretimi için yeşil ışık yakılırsa, Lexus’un bu yeni modeli, isminin GLT olacağı iddia edilen Nissan Navara temelli Mercedes-Benz pickup ile kafa kafaya rekabet edecek. Mercedes’in Nissan kökenlerine rağmen “gerçek bir Mercedes” olma iddiasındaki pickup modeli 2019 yılında piyasaya sürülecek.

Farazi Lexus pickup’a geri dönecek olursak, Tanaka’nın açıklamalarına göre bu model şimdilik önem sırasında “çok düşük” konumda. Bu da demek oluyor ki 2020’ye kadar piyasaya sürülmesi zor. Az önce saydığımız üç model arasından piyasaya çıkacak olan ilki yüksek ihtimalle 3 sıralı koltuklara sahip RX olacak.

Öncelikle Alman üreticilerin başlattığı ve diğer premium üreticilerin de peşinden sürüklendiği crossover/SUV segmentindeki her boşluğu yeni bir modelle doldurma hamlesi daha ne kadar devam edecek merakla bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu