Haberler

Mitsubishi’den gelen haberler kötü




Mitsubishi CEO’su Osamu Masuko, popüler Mitsubishi modellerinin geleceği hakkında kötü haberler verdi.

Automotive News’e verdiği röportajda Mitsubishi’nin durumunu değerlendiren CEO Osamu Masuko, Japon üreticinin hayranlarını üzecek bazı açıklamalarda bulundu. Galant ve Lancer modellerinin devamının gelmeyeceğini belirten yetkili, bu durumun tek sebebinin şirketin bu modelleri tek başına üretebilecek güçte olmayışı ve partner arayışlarının sonuçsuz kalması olduğunu söyledi.

Belirttiğimiz bu modeller yerine odak noktasını kompakt ve orta sınıf SUV’lere çevireceklerini açıklayan Japonlar, 2017 yılında Outlander ve ASX (Amerika’da Outlander Sport) modellerinin arasında konumlandırılacak yeni bir coupe tasarımlı crossover ile değişimin ilk adımını atacak. Yeni nesil ASX ise listede ikinci sırada yer alacak ve her şey planlandığı gibi giderse 2019 yılının başında hazır olacak.

“SUV ve dört tekerlekten çekiş konusunda güçlüyüz ve bu, ABD pazarında ana modellerimizin odağı yapmak istediğimiz nokta. Yönümüzü değiştirdik.” cümlelerini kullanan Masuko, “ABD’de güçlü olduğumuz alanlara daha fazla kaynak ayıracağız” açıklamasını yaptı.

Kötü haberlere geri dönecek olursak, Japon CEO, SUV ürün gamının Pajero’nun yerini alacak üst sınıf bir modele yakıt ekonomisi nedeniyle kavuşamayacağını belirtti. PSA grubu ile ortak yürütülen bir projenin ürünü olan i-MiEV’de devamı gelmeyecek modeller arasında.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. koskoca şirketsin yıllık gelirin Türkiye’den fazla biraz otomobil bölümüne para aktarsan ölücen mi

    1. gokhan boş konuşma canım mitsubishi 227 milyar tl net geliri var iken
      türkiyenin geliri 722 milyar $ dolar cahilliğini heryerde belli etme ülkeni şirketlerden daha az kazanan basit bir yapı haline getirmektende vazgec eğer türksen tabi

      1. 1)Edebiyat dersinde arka sırada uyuduğun için mübalağa yaptımı anlayamadın sanırım.
        2)Türkiye’nin geliri 722 milyarken Mitsubishi’nin NET geliri 227 milyar $.Bu bile Türkiye’nin aciz durumunu ortaya koymakta.Japon bir şirket Türkiye’nin 1/3 ü kadar geliri var ve kimilerine göre Türkiye gelişmiş ülkeler arasında.
        3)Merak etme arabasının arkasına osmanlı tuğrası yapıştıranlardan daha Türk’üm.

  2. REZİL MITSUBISHI, HAYALLERIM VARDI, EVO ALACAKTIM, ŞİMDİ İLERDE 2. EL ALINCA YEDEK PARÇASINI BULAMAYACAĞIZ, SÜRÜNECEĞİZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu