Haberler

Rallikrosta mücadele son gaz devam ediyor




2015 TOSFED Rallikros Kupası’nda sezonun son 2 yarışı, 29 Kasım günü Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) ve Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER)tarafından, Bursa İznik Gölü Kenarında yer alan Orhangazi rallikros parkurunda düzenlendi.

Üç ayrı kategoride İstanbul, Ankara, Bursa, Muğla ve Kuzey Kıbrıs’tan toplam 12 sporcunun mücadele ettiği TOSFED Rallikros Kupası 3. ve 4. yarışı kıyasıya çekişmelere sahne oldu.

Kategori 1’de her iki yarışta da Citroen Saxo VTS ile Bursa’dan genç sporcu Burak Başlık birinci, İstanbul’dan Nissan Micra ile Gürkal Menderes ikinciliği kazanan isimler oldular. Günün ilk yarışını Bursa’dan Fiat Palio ile Özkan Uçkan, ikinci yarışını ise Muğla’dan yine Fiat Palio ile Furkan Paşalı üçüncü olarak tamamladılar.

Kategori 2’de ise her iki yarışta da Renault Clio Ragnotti ile Bursalı Hakan Ertarman birinciliklerin sahibi olurken, Control2 ile İstanbul’dan Halid Avdagiç ikincilikleri, Opel Astra GSI ile Bursa’dan Birol Aral da üçüncülükleri elde eden sporcular oldular.

32015

Kategori 3’de ise günün en hızlı ismi yarışa Mitsubishi Lancer EVO 6 ile Kuzey Kıbrıs’tan katılan Ömer Yıldız’dı. Yıldız her iki yarışta da birincilikleri kazanırken, Ankaralı sporcu Sinan Saatçi Mitsubishi Lancer EVO 4 ile ikinciliklerin sahibi oldu. Bursalı Osman Uğur Mitsubishi Lancer EVO 9 ile ilk yarışın üçüncüsü olurken, bir diğer Bursalı sürücü Rasim Saygın Mitsubishi Lancer EVO 8 ile ikinci yarışın üçüncüsü oldu.

Mahalli klasmanda ise ilk yarış birinci Onur Çelikyay, ikinci Furkan Paşalı ve üçüncü Bahadır Özcan sıralaması ile sona erdi. İkinci yarışta ise Uğur Çelikyay birinci, Bahadır Özcan ikinci ve Furkan Paşalı üçüncü sırada yer aldı..

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu