Haberler

Yeni MX-5’e altın dokunuşlar




Ünlü İngiliz yazılım firması BBR, güncel Mazda MX-5 için yeni ayarlamalar yaptığını duyurdu.

Modelin 1.5 litre motora sahip olan versiyonlarına, BBR Super 160 adı altında bir kit uygulanabilecek. Aracın motor kontrol ünitesi (ECU) bu kitten maksimum oranda faydalanacağı için ekstradan 21 beygir ve 20 Nm tork gibi atmosferik motorlar için kaydadeğer sayılabilecek veriler üretecek. Öte yandan 2.0 litre hacimli motorlara sahip olan MX-5’ler ise BBR Super 175+ adlı paket ile fazladan 17 beygir ve 13 Nm tork kazanabilecek.

Sunulan bu paketlerle sınırları zorlayamayacağını düşünen alıcı kitlesi için de elbette ki daha iyi ayarlamalar da düşünülmüş. Yine 2.0 litre motorlar için hazırlanan BBR Super 190 paketi, yeni bir hava filtresi, egzoz manifoldu ve spor bir egzoz sistemi içeriyor. Bu eklemeler ile motorun gücü 30 beygir ve 32 Nm artarak tam 190 beygire ve 238 Nm torka ulaşıyor.

Super 160 ve Super 175+ paketlerinin bedeli şu an için 495 £ olarak açıklandı. Super 190 paketi çeşitli parça değişimlerini de içerdiği için 1995 £ gibi bir fiyat etiketine sahip.

Alınan kitlere ek olarak BBR, yüksek performanslı ön fren balatalarının, hafif alaşım jantların veya 30mm alçaltan spor yayların da alınmasını öneriyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Günlük kullandığım için yorulmamış ve özenle bakılmış bir araç. sahibinden yorumu 🙂

    Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.otopark yorumu 🙂

    kendinle çelişiyosun resmi gorunce ilgilendiğim araç oldunu fark ettim sik kullanilanlarda kaldirdim tabi burdaki biografini gorunce 😀

    1. Bu iki cümlede çelişkili bir durum yok. Otomobil kullanırken limitleri zorlamayı sevme durumum, kendi aracımı da aynı şekilde kullandığımı göstermez. Evet gayet özenle bakılmış ve bakımlı bir araç. Bunu çevremdekiler bilebilir, buradan bakan siz değil. Aracı nasıl kullandığımı görmeden yorum yapmanız gayet anlamsız.

      Bu konulara merakı olan herkes illa ki kullandığı otomobilin de limitlerini görmek ister ve aracını en az bir kere limitlerde kullanmıştır. Bunu inkar edemeyiz. Ben de aracımın limitlerini biliyorum. Tekrar söylüyorum, bu aracımı sürekli aynı şekilde kullandığım anlamına gelmez ve aynı zamanda idda ediyorum ki böylesine performans yüklü bir aracı normal günlük bir araç gibi kullanan ++

      1. ++insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ben de onlardan biriyim.

        Sizin bu konuyu burada genele yaymanız oldukça yersiz olacaktır. Benim bunu size kanıtlama gibi bir amacım ve derdim yok. İstediğiniz yerden kaldırıp, kafanızda canlanan sahneleri yaşayan araçlara belki daha ucuza binebilirsiniz.

        Burda “limitleri zorlamak”tan ne anladığınız da önemli. Düşündüğünüz şey top speed’e ulaşmak veya sürekli gazlamak ise bu konuda da yanıldınız. Kaldı ki ilgilendiğiniz araç grubu bu tür amaçlara hizmet etmek için üretilen performans arabaları. Eğer yorulmadığına %100 emin olacağınız bir otomobil arıyorsanız size başka bir araç grubuna bakmanızı öneririm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu