Haberler

Fiat Chrysler SUV’ları yangın tehlikesiyle baş başa




Fiat Chrysler Otomotiv, 570.000 adet SUV’un makyaj aynalarındaki aydınlatmalarının kablolarındaki düşük basınçtan dolayı yangın riski oluşturabileceğini belirtti. Ayrıca 2003 yılından beri araç kazalarında ölüm ve yaralanmaları rapor etmedikleri için 70 milyon dolar daha ceza ödemeyi kabul ettiler.

Bununla birlikte firma, ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nin Mayıs ayında açmış olduğu soruşturma sonrasında 477.000 adet 2011-2012 model Jeep Grand Cherokee ve Dodge Durango adlı SUV’larının servislere geri çağrılacağını açıkladı.

Firma, araçların %0,02’sinin aşırı ısınma sorununun önceki geri çağrılmada giderildiğini açıkladı. Aynı zamanda geri çağrılma prosedürü kusursuz şekilde işlemez ise araçların kısa devre yapmaya elverişli olduğunu dolayısıyla olası yangın tehlikelerine yol açabileceğini belirtti.

Bayiler ise araçların yukarısındaki kaplamanın içinden geçen kabloları, özel bir yapıştırıcı vasıtasıyla güvenli hale getirecekler.

Firma ayrıca 93.000 adet 2015 model Jeep Compass ve Patriot adlı SUV’larında düşük basınçlı dönüş hortumunun güvenliğini sağlamak için kelepçeleri denetleyeceğini açıkladı. Bazı araçlardaki kelepçelerin, direksiyon hidroliğinde hızlı güç kaybına yol açtığını ve yangın tehlikesi oluşturduğunu açıklamalara ekledi. Kullanıcılar ise bu tehlikenin yanı sıra kötü bir direksiyona sahip olmalarından dolayı yakındılar.

ABD’de 413.000, Kanada’da 32.000, Meksika’da 16.000, Kuzey Amerika’da ise 108.000 araç bu sorunlardan etkilendi.

Temmuz ayında firma, 70 milyon dolar para cezasının yanında, 11 milyon aracı kapsayan birçok geri çağrılma kampanyasının hor kullanılmasından dolayı, 105 milyon dolarlık tasfiye kararını kabul etti. Bu 3 yıllık anlaşma eski Ulaştırma Bakanı Rodney Slater tarafından izlenecek.

Fiat Chrysler Otomotiv ABD’de 12 milyon civarında aracı, 40’tan fazla geri çağrılma kampanyasıyla servislerine çağırdı. Bu olay otomobil üreticileri için bir rekor oldu.

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu