Haberler

Ford’un GT için A&D şifreleri




Ford GT’nin dış dizaynından sorumlu yönetici Garen Nicoghosian, yapılacak yüksek güçlü bir otomobilin dış görünüşünün güzel olması kadar, bir performans canavarı olması gerektiğini ve Ford’un geçmişini yansıtması gerektiğini düşünüyor. İlk başta sadece günlük kullanım için yapılması düşünülen GT’nin bir de pist versiyonu olacak. Ayrıca Garen’a göre gövdenin karbonfiberden yapılması ve karbonfiberin esnek yapısı dolayısıyla istenilen şekilde tasarım yapabiliyor olmak otomobil üreticilerine büyük kolaylık sağlıyor.

2017 GT’yi “biçim, işlevi takip eder” prensibine uyularak tasarlanmış; yani kalbinde yatan canavarın hırçınlığı ne kadar yırtıcı ise dış görünüşü de bir o kadar cezbedici olarak tasarlanmış. Tasarımın cazibesi ve GT’nin 400.000$ kadar maliyeti olacak olması, onun supercar segmentindeki büyüklerle başa çıkması için ona büyük bir avantaj sağlıyor. Ford, 2017 GT’den yılda 250 tane üreterek GT’nin aynen zor bulunan pahalı bir maden gibi herkesin ulaşamadığı otomobil olma özelliğini kaybetmesini istemiyor. İlk üretim 2017 GT’lerin 2016’nın sonlarına doğru ortaya çıkması bekleniyor.

Ona, kalbinde yatan 630 beygir gücündeki ve 730Nm torka sahip olan 3.5 litre çift turbolu V6 Ecoboost ruh kazandıracak. Aynı zamanda yeniden tasarlanan GT’nin ağırlığının azalması için karbon fiber tekerleklere sahip olacağı bekleniyor. Ford’un 2017 GT’yi muhtemelen gelecek yıl Kuzey Amerika’da düzenlenecek olan otomobil fuarında ortaya çıkarması bekleniyor.

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu