Haberler

Volkswagen dieselgate için kredi alacak




Volkswagen grubu, dieselgate skandalının masraflarını karşılamak için 20 milyar €’luk dev bir kredi alma hazırlığında.

Volkswagen grubunun dizel araçlarda yaşadığı emisyon skandalının faturası gün geçtikçe netlik kazanıyor. Özellikle Amerika pazarında büyük sıkıntılar yaşayan grup geçtiğimiz ay bu bölgede %25 oranında satış kaybı yaşadı. Alman grubun bu hasarı en aza indirgemek için yaklaşık 20 milyar avroluk dev bir köprü kredi anlaşmasını imzalama safhasında olduğu açıklandı.

Reuters’a göre Volkswagen Avrupa’nın 13 büyük bankasının her birinden 1.5 ile 2.5 milyar avro arası kredi almak için her konuda anlaştı. Almanların muhtemelen önümüzdeki hafta imzaları atıp geri ödeme takvimini oluşturması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere Volkswagen maliyet gerektirecek yenileme operasyonlarının içine bir süre girmeyerek yaklaşık 2.9 milyar avroluk bir parayı cebinde tutacak. Bu paranın 1 milyar avrosu ise yeni nesil Phaeton’un gecikecek AR-GE çalışmalarından elde edilecek.

Ayrıca Porsche yönetim kurulu başkanı Wolfgang Porsche grupta çalışan 20.000 işçiye gönderdiği mektupta her çalışanın değerinin ayrı olduğunu ve bu mali çıkmazda kesinlikle bir işçi çıkarma politikası gütmeyeceklerini belirtti.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu