FeaturedHaberler

Hız rekortmenliğine yeni aday: Koenigsegg Jesko!




İsveçli spor otomobil markası Koenigsegg, iddialı yeni modeli Jesko’yu Cenevre Otomobil Fuarı’nda duyurdu. Koenigsegg Jesko, iddialı tasarımı ve gücüyle Agera RS’in tahtını sallayacak!

Downforce canavarı Koenigsegg Jesko tanıtıldı!

Jesko’nun tasarımından söz edecek olursak, Koenigsegg mühendisleri yüksek yere basma gücü için yeteneklerini sonuna kadar kullanmış. Süper spor otomobil, önündeki büyük lip ve arkasındaki bumerang şeklindeki kanat sayesinde 1.4 tona kadar yere basma gücü üretiyor. Monokok gövde dahil tüm dış parçaları karbon fiber malzemeden üretilen otomobilin toplamda 1.420 kilogramlık ağırlığa sahip olduğunu belirtelim.

Aracın gövdesinin altında ise dünyanın en hafif V8 motoruna yer verilmiş. 189 kilogram ağırlığa sahip olan 5.0 litrelik ünite, çift turbosuyla 1.600 beygir güç ve 1.500 Nm tork üretiyor. Koenigsegg Jesko’nun 9 ileri çift kavrama LST şanzımanı ise “ışık hızında” doğrudan vites değişimine olanak sağlıyor. Yalnızca 90 kilogram ağırlığındaki şanzıman, bu özelliği sayesinde 7. vitesten 4. vitese doğrudan geçiş gibi işlemleri sorunsuz olarak gerçekleştirebiliyor.

Koenigsegg, kendi simülasyonlarına göre Jesko’nun maksimum hızını ise saatte 482 kilometre olarak açıklıyor. İsveçli marka bununla da yetinmeyerek dünyanın en hızlı arabası rekorunu Hennesey Venom F5 modelinden alacağına dair iddialı bir demeç verdi. Venom F5’in 484 km/s’lik rekorunu hatırlarsak Koenigsegg Jesko’nun bunu kırması mümkün olabilir.

Yalnızca 125 adet üretilecek olan Jesko’nun yıllık üretim sayısı ise maksimum 50 adet olarak belirlenmiş. Son olarak aracın başlangıç fiyatının vergiler hariç 3 milyon dolar olarak belirlendiğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu