Haberler

Honda S2000 geri mi geliyor?




Son zamanlarda çıkan dedikodulara göre Honda, efsanevi S2000 modelini geri getirmeyi planlıyor.

Eski modelini sevmemize neden olan özelliklerini yeni modelde de kullanmayı planlayan Honda, yeni S2000’nin önden motorlu, arkadan çekişli ve kısa oranlı 6 ileri manuel şanzımanla geleceğini söyledi.

Motor seçenekleri 180 beygirlik (134 kW) 1.5 litre turbo VTEC motordan, Civic Type R’da bulunan 306 beygirlik (228 kW) 2 litre turbolu motora kadar uzanacak. Listenin en üstündeki modelde ise sert süspansiyonlar, ayarlanabilir şasi sertliği ve kilitli diferansiyel olacak.

Şu an için yeni S2000’in ne zaman geleceği hakkında kimsenin bir fikri yok. Honda’nın hali hazırda, yeni S2000’i üzerine tasarlayabileceği arkadan çekişe uygun bir şasisin olmayışı üretim sürecini kuşkusuz uzatacaktır.

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Eski şasiyi koysunlar. Süreç uzamasın.Hatta eski aracı olduğu giib yine satışa çıkarsalar yine satar.

  2. Adamlar bundan 16 yıl önce öyle bir otomobil yaptılar ki hala piyasası ciddi yüksek. Tahmin ediyorum 2020 gibi yenisi çıkar. Ve umarım s2000i s2000 yapan özelliklerden vaz geçmezler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu