Haberler

Yeni Nissan Juke elektrikli mi olacak?




Güncel bir rapora göre yeni jenerasyon Nissan Juke, konvansiyonel motordan destek alan menzil arttırıcılı elektrikli motor ile gelecek.

Detaylar henüz çok kısıtlı olsa da Motoring’in haberine göre yeni Juke, Japon üreticinin yeni Pure Drive e-Power sistemini kullanacak. Küçük hacimli bir benzinli motor, bir batarya paketi ve LEAF modelinde karşımıza çıkan elektrikli motoru tek çatı altında birleştirecek bu sistem, modelin 107 bhp (80 kW) maksimum güce ve 254 Nm (187 lb-ft) maksimum torka ulaşabilmesini sağlayacak.

Daha geleneksel bir seçenek arayan müşterileri ise 217 bhp (162 kW) maksimum güç ve 260 Nm (191 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahip 1.6 litrelik turboşarjlı ünitenin de aralarında bulunduğu çeşitli 4 silindirli motor seçenekleri karşılayacak.

Yeni Juke’un detaylarını paylaşmak konusunda çekimser davranan Nissan, Motoring’in haberine göre yeni modelinde yakın zamanda görücüye çıkarılan Gripz konseptinden tasarım detaylarına yer verecek. Konsept kadar maceracı ve çılgın olmayacak olsa da ön plandaki V-Motion ızgara tasarımı gibi önemli tasarım unsurlarının üretim modeline aktarılması bekleniyor.

Gelecekteki Nissan Micra ve Renault Clio modellerine de can veren CMF-B platformu üzerinde yükselecek yeni nesil Nissan Juke, gelecek yıl tanıtılacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu