Haberler

Toyota S-FR Racing Concept, Tokyo Auto Salon’da




Toyota hazırladığı yarış konsepti S-FR’ı gelecek ay Tokyo Auto Salon’da görücüye çıkaracak.

İlgi çekici S-FR’ı iki ay önce Tokyo Motor Show’a getiren Toyota ilgileri üzerine çekti ve şimdi konsept geri döndü. Yollardaki versiyonundan daha iyi görünmesini ateşli gözüken geniş çamurluklara ve daha etli ön-arka kanatlara borçlu olan S-FR; aynı zamanda güçlendirilmiş karbon fiber plastik tampon eklerini ve tavan süslemesini (vented hood) de kasasında bulunduruyor. Bu arada arkasındaki iri kanat yola daha iyi tutunmasına yardımcı olmak için tasarlanmış.

Toyota S-FR Racing Concept’in 4100 mm uzunluğu kendisini şu anki konseptinden çok az daha uzun yapıyor (3990 mm). Genişliği 1695 mm’den 1735 mm’ye çıkarken yüksekliği
1320 mm’den 1270 mm’ye düşürülmüş. Bu veriler dingil açıklığını 2480 mm’ye yükseltmiş ve aslında tahmin edildiği gibi bu veriler yollardaki kardeşinden daha hafif olması hakkındaki söylentilere dair ipuçları veriyor (Sadece 980 kg).

Standart S-FR konseptteki gibi Toyota bu konseptinin gücü hakkında da bir şey söylemiyor. Tahminlere göre S-FR modeli; gelecek yıl kullanılmaya hazırlanmış 1.2 litrelik 3 silindirli, turbo şarjlı, benzinli, 115 beygir güç ve 185 Nm tork üreten motora sahip olacak.

Bir diğer söylentiye göre de 1.5 litre doğal emişli motor kullanılacak. Ancak bu motorun direkt püskürtmeli ve verimi artırılmış (130 beygir-148 Nm tork) olacağı tahmin ediliyor.

Bu iki söylenti de gerçeğe dönüşüp Toyota S-FR üzerinde uygulanarak satışa sunulabilir. Ancak satış Amerika’da Scion markası adı altında olacak. Motorların 6 ileri manuel ya da CVT şanzımanla geleceği de beklentiler arasında.

Toyota GAZOO Racing tarafından hazırlanan S-FR Concept, muhtemelen şov aracı olarak Tokyo Auto Salon’da 2016 Ocak 15-17 arasında gösterimde olacak.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. bunu bizimle paylaştığın için teşekkürler. sayende aydınlandım aynı zamanda oldukça keyifli vakit geçirdim. kısacası okurken zevk aldım. gerek steinbeckin canlı betimlemeleri gerek dostoyevskinin depresif havası kaleminizde mevcut. ilerki yazılarınızı merakla bekler esenlikler dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu