FeaturedHaberler

2017 model elektrikli Focus’un ayrıntıları




Ford 2020’ye kadar elektrikli araç sistemlerine 4,5 milyar dolarlık yatırım planını açıkladı.

Elektrikli araçlar benzinli ve dizel araç satışlarını pek etkileyememişti, Ford ise 2020’ye kadar araç ailesine 13 yeni elektrikli model ekleyerek bunu değiştirmeyi umuyor. Ayrıca marka, 2020’ye gelindiğinde dünya çapındaki modellerinin %40’ının elektrikli bir sürümünün olacağını da duyurdu.

Gelecek sene yeni elektrikli Focus tanıtıldığında Ford bir şeyler yaptığını göstermiş olacak. Model yepyeni bir DA hızlı şarj sistemiyle kullanıcılarına bataryaları %80 doluluk oranına yaklaşık 30 dakikada ulaştırma imkânı sunacak. Bu görece kısa şarj süresi sürücülere sadece elektik gücüyle yaklaşık 160 km’lik bir menzil sağlayacak.

Yeni şarj sisteminin yanı sıra, elektrikli Focus, EcoGuide LCD gösterge paneline sahip bir akıllı kadran grubuna sahip olacak (SmartGauge). Ford’un söylediğine göre gösterge paneli çoklu ayarlanabilir ekran ile enerji kullanımı ve buna göre sürüşü ayarlama konusunda sürücüye yardımcı olacak.

Model ayrıca “Brake Coach” adında sürücüye aracın rejeneratif fren sisteminde depolanan enerjiyi nasıl maksimize edeceğini öğreten özel bir sisteme de sahip olacak. Bunlara ek olarak aracın atik direksiyon ve yol tutuş dinamikleri eğlenceli sürüş karakterine katkı sağlayacak.

Yeni elektrikli Focus gelecek yılın sonlarına doğru üretime geçecek ve Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında kullanıcıların beğenisine sunulacak.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu