Haberler

Maserati Levante yeni detaylarıyla yakalandı




Maserati, yeni crossover modeli Levante’yi Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmadan önce üzerindeki son rötuşlarını yapıyor.

Markanın en önemli modelleri arasına girecek Levante, ince ve uzun farları, çıkıntılı ön ızgarası ve spor görünüme sahip ön tamponuyla son derece lüks bir crossover olduğunu belli edecek. Arka kısma doğru gidildikçe yükselen bel hizası, masküler çamurluklar ve kısmen kamuflajla gizlenmesine rağmen kendini belli eden eğimli tavan yapısı göze çarpıyor. Bu sportif yapıya arka tamponun her iki köşesine yerleştirilmiş dört adet egzoz çıkışı ve arka camın hemen altına yerleştirilmiş açılı stop lambaları eşlik ediyor.

Çoğu Maserati modelinin çok az sayıda güç seçeneği olmasına karşın Levante’de birkaç versiyon bulunacak. Bu versiyonların arasında 345 ve 419 beygir üreten iki adet V6 motorun yanı sıra, daha yüksek performans arayan alıcılar için 552 beygirden fazla güç üretecek olan bir V8 motor bulunuyor. Dizel motor seçenekleri olarak da 246, 271 ve 335 beygir üreten motor seçeneklerinin geleceği açıklanmış durumda.

Araç piyasaya sürüldükten bir süre sonra da bir plug-in hibrit modeli de gelecek. Bu bütçe dostu hibrit motor makyajlanacak olan Ghibli ve Quattroporte modellerinde de kullanılacak.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu