Haberler

Jaguar XJR, Jetman’e karşı




Jaguar, 2016 XJR ile ‘Jetman’in karşı karşıya geldiği yeni bir tanıtım videosu yayınladı.

Videoda eski Formula 1 pilotu Martin Brundle ile jet motorları ile uçan ilk insan olan Jetman (Jet adam) lakaplı Yves Rossy, Dubai çölünde, 2.81 km uzunluğundaki yolda yarışıyor. Rossy 2 metre boy ve 4 Jet-Cat motoruna sahip giyilebilir kanatlarla yarışırken, Brundle makyajlı XJR ile rekabette kuşkusuz daha konforlu olan tarafta.

Brundle XJR ile en fazla 280 km/h hıza ulaşabilirken, Rossy maksimum 313 km/h hız yapabiliyor. Bu bilgiler bir tahminde bulunmanızı kolaylaştırabilir, ama kimin kazandığını görmeniz için videoyu izlemeniz gerekecek.

Brundle bu yarışla ilgili açıklamasında “Bu şimdiye kadar yer aldığım en benzersiz yarış. Daha önce jet motorlu kanatlara benzer bir şey görmemiştim, teknoloji ve yenilik dolu, ve Yves de son derece cesur bir adam. Ne kadar zorlu bir rakiple karşı karşıya olduğum ortada.” dedi.

XJR’ın özelliklerini hatırlatmak gerekirse, sahip olduğu 5.0 litrelik kompresörlü V8 motor 550 beygir güç ve 680 Nm tork üretiyor. Bu gücün tekerleklere aktarılmasını sağlayan 8-ileri otomatik şanzıman ise araç 280 km/h olan son hızına ulaşmadan önce 0’dan 100’e sadece 4.4 saniyede çıkmasını sağlıyor.

 

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu