Haberler

Bugatti Chiron bu kez rakipleriyle beraber yakalandı




Bugatti’nin rekortmen modeli Veyron’un yerini alacak yepyeni çılgın aracı Chiron, çeşitli süper arabalarla birlikte konvoy halinde test edilirken yakalandı.

Bugatti’nin Chiron’un örtüsünü Cenevre Otomobil Fuarı’nda kaldıracağını resmen duyurmasının ardından ortaya çıkan bu casus videoda iki Chiron prototipi bir Veyron, bir Porsche 918 Spyder, bir Lamborghini Huracan ve bir BMW i8 ile birlikte görüntüleniyor.

Veyron’un tahtını alacak modelin neden diğer süper arabalar ile birlikte test edildiğinden emin olamasak da araç hakkında şimdilik emin olduğumuz detaylardan bahsedelim. Tamamen yepyeni bir projeden çok evrimleşmiş bir Veyron olacak Chiron, 8.0 litrelik dört turbolu W16 motorun yenilenmiş bir versiyonunu kullanarak 1,500 hp (1,119 kW) maksimum güç ve 1,500 Nm (1,107 lb-ft) maksimum tork gibi kulağa olağanüstü gelen güç değerleri üretecek.

Bu güç değerleriyle birlikte iddia edilen 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanma değeri yalnızca 2.3 saniye iken Chiron’un maksimum hızının 480 km/h (298 mph) olacağı söyleniyor.

Mart 2016’da düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı için geri sayımlar başkamışken Bugatti Chiron’un resmi görsellerinin fuardaki etkinlikten birkaç hafta önce paylaşılması bekleniyor. Üretimi yalnızca 500 üniteyle sınırlı olacak araç için şimdiden 100 ön siparişin alındığını da not olarak belirtelim.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Dörtçeker testi mi ki? Aynı yollardan geçip ESP ayarlarını falan mı yapıyorlar ki?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu