Haberler

Zincirlerinden kurtuldu




Aston Martin’in uzun zamandır merakla beklenen modeli Vulcan, 25-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Goodwood Hız Festivali’nde resmi olarak yola ayak bastı.

İlk olarak Cenevre Motor Show’da sergilenerek sınırlı sayıda üretileceği belirtilen karbon fiber monokok şasili otomobil, fütürist tasarımıyla ya aşık olunacak ya da nefret edilecek bir tasarıma sahip.

800 BG gücündeki atmosferik 7.0 lt V12 motorun hayat verdiği Vulcan, altı ileri sıralı şanzımana sahip. Aston Martin tarafından teknik verilerle alakalı henüz bir bilgi paylaşılmazken otomobilin 0-100 km/sa hızlanmasını 3 sn’den daha kısa bir sürede tamamlayacağı ve maksimum hızının ise 320 km/sa’in üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Ayarlanabilir ABS fren sistemi, sınırlı kaydırmalı diferansiyel, karbon seramik fren sistemi, karbon fiber şaft mili ve magnezyum tork tüpü gibi özelliklerle donatılan yarış otomobili ayrıca ayarlanabilir çekiş kontrol sistemi, viraj denge çubuğu ve süspansiyonlara da sahip.

Goodwood’da Vulcan’ın tasmasından kurtulduğunu ifade eden Aston Martin CEO’su Dr. Andy Palmer, yıllardır bekledikleri bu aracı caddelerde görmek için böylesine önemli bir etkinliği tercih ettiklerini sözlerine eklerken modelin satışına ne zaman başlayacakları konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu