Haberler

Nissan mevcut GT-R’a odaklanıyor




Nissan GT-R program yöneticisi Hiroshi Tamura, GT-R’ı biraz daha kaliteli ve pahalı bir konuma getirmek istediklerini açıkladı.

Top Gear’a konuşan Tamura, GT-R’ı daha elit hale getirmek istediğini ve bunu sadece süsleyerek yapmak istemediklerini belirtti. Mühendis, şirketin hala yol tutuş ve NVH (Noise,Vibration,Harshness) seviyesini geliştirmek için imkanları olduğunu sözlerine ekledi. Tamura, ayrıca GT-R’da sürüş ve konfor konusunda bazı geliştirmeler yapılabileceğini de söyledi.

Tamura, GT-R Egoist Edition modelinin bu geliştirmeye en güzel örnek olduğunu ve bizleri nelerin beklediğini bu örnekle görebileceğimizi belirtiyor. Bu özel model 2010 yılında tanıtıldı. Araç, üst sınıf deri döşeme, “Wajima Maki-e” direksiyon amblemi ve Bose müzik sistemi ile donatılmış ve her sürücünün sürüş pozisyonuna göre özel olarak ayarlanmıştı.

Ne yazık ki Nissan yeni model GT-R’dan çok, mevcut modeli biraz daha geliştirmeye odaklanmış durumda. Tamura yaptığı açıklamada bir sonraki GT-R modelinin mevcut araçtan çok daha iyi olmasını istiyor.

 

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Yeni tasarladıkları/tasarlayacakları GT-R modeli eskilerinin yerini tutmayacak bence. Elitlik bazen işi bozuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu