Haberler

Emisyon skandalı fabrika kapattırıyor!




Volkswagen Mart 2016’da güncel Phaeton’un üretimine son verecek ve bu para kaybettiren sedan’ın üretildiği Almanya’nın Dresden şehrindeki fabrikasını geçici olarak kapatacak. Ancak Reuters’ın haberine göre, VW bu fabrikayı revize etmeyi ve 2019’da yeni jenerasyon Phaeton EV modelini de burada üretmeyi planlıyor.

Alınan bilgiye göre VW Grup’un patronu Matthias Müller fabrikanın kapatılması için talimat vermiş ancak kapatma işlemi için denetim kurulunun onayı bekleniyor. VW’in Dresden’deki fabrikası, işçilerin hareket edebilen ahşap bir yüzey üzerinde montaj yaptıkları, dış cephesi saydam olan mimari bir başyapıt olarak değerlendiriliyor ancak Reuters’ın raporuna göre üretim bandından günde sadece sekiz adet araç çıkartabilecek kapasiteye sahipmiş. Geçen sene 4000’lerde kalan satış sayısından da, çoğu müşterinin Phaeton’a çok da ilgi göstermediği anlamı çıkartılabilir.

Dresden’deki fabrikanın kapatılması kararı, VW’in büyük tasarruf planının bir parçası. Şirket daha şimdiden 2016’daki araştırma-geliştirme bütçesinde 1.1 milyar dolar azaltmaya gitme planı içerisinde ve bazı fabrika iyileştirmelerinde de ertelemeye gidebilir. Müller, firmasının emisyon skandalı fırtınası karşısında ayakta kalabilmesi için gerekli nakite sahip olduğundan emin olmak için hayati olmayan bütün projeleri kapatmaya hazır olduğu mesajını veriyor.

Alman araba üreticisi, modelinin satış rakamlarındaki düşüklüğe rağmen yıllardır Phaeton’dan vazgeçmeyi inatçı bir biçimde reddediyor. Bazı dedikodulara göre yeni bir jenerasyon da yoldaydı ancak VW’in nerdeyse tamamlanmış olan bu yeni modeli bütçe kaygılarından dolayı iptal ettiği söyleniyor. Şirket yetkilileri, Ekim ayında yeni jenerasyonun sözünü yenilemiş, ancak amiral gemisinin bu kez tamamen elektrikli ve gelişmiş sürücü asistanı teknolojileriyle donatılmış bir model olarak geleceğini belirtmişlerdi.

.

Ertaç Güney

Gündüzleri beyaz yakalı bir bilgisayar mühendisi, geceleri Otopark.com editörü. 25 yıllık bir "petrolhead".

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Audi zaten bu segmentte ihtiyacı karşılıyor elektrikli, ileriye dönük yatırım mantıklı

  2. Phaeton Bentley Continental Flying Spur ile platform kardeşidir. Phaeton VW’nin meşhur cam fabrikasında el işçiliğiyle üretiliyordu. Çok sayıda ortak parça kullanıyorlar. Mekanik aksamları, şasileri, elektronik donanımları, klimaları, buton vesaireleri aynı. Phaeton’da birinci sınıf deri ve ahşap ve plastik kaplama malzemeleri kullanılırken Bentley de tamamen özel seçilmiş aşırı pahalı deri ahşap ve değerli metal parçalara yer veriliyor. Bentley Phaeton’un uçuk şekilde giydirilmiş bir versiyonu sadece. Ve Phaeton ilk çıktığında yalıtımı, konforu, aşmış mühendisliği ve sağlamlığıyla sınıfındaki diğer araçların eline verecek kadar iyiydi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu