FeaturedHaberler

Ford, Google’ın sürücüsüz otomobilini üretebilir




Automotive News’in yayınladığı son rapora göre Google’ın sürücüsüz otomobilinin üretimini Ford üstlenebilir.

Yakın gelecekte etrafımızda örneklerini görmeye başlayacağımız sürücüsüz otomobillerin piyasasında ciddi bir rekabet dönüyor. Bu rekabetten payını almak isteyen ve ciddi oyunculardan biri olan teknoloji devi Google, otonom arabalarını üretime geçirmek için ilk adımları atmışa benziyor. Bu ciddi görevi üstlenecek bir partner arayışında olan Google, söylentilere göre iki farklı şirket ile görüşmelerde bulunuyor. Ancak pole pozisyonundaki isim Ford.

Henüz elimizde çok detaylı bilgiler bulunmasa da, iki taraf arasında yapılabilecek anlaşmanın Ford’un Google için otomobil üreteceği uzun süreli bir sözleşme olacağı düşünülüyor. Eğer iki şirket anlaşmaya varırsa bunun resmi duyurusunun 4 Ocak 2016’da Las Vegas’ta gerçekleşen CES’te yapılacağı söyleniyor. Google, konu hakkında sorulan soruları cevaplamayı reddetse de, şirketin üst düzey yönetiminden bir kişi, otomobil üreticileri ile görüşmeler yaptıklarını itiraf etti.

Söylentilerin Ford’un sürücüsüz Fusion Hybrid modelini California sokaklarında test etme izni aldığını açıklamasından yalnızca birkaç gün sonra yayılması da oldukça ironik. Bu testler, şirketin 100’den fazla araştırmacı, mühendis ve bilim adamı bulunduran Palo Alto Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde başlayacak ve 2016’da kamuya açık yollarda devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu