Haberler

Kara elveda, temiz şürüşe merhaba!




Kış geldi beraberinde karı da getirdi. Kar üstünde araç kullanmanın zorluğu konusunda hemfikirizdir. En ufak ani bir hareket, aracın yoldan çıkması için yeterli olabiliyor. Ülkemizde bu konuda herhangi bir gelişme olmasa da bazı ülkeler bu konuda oldukça ilerlemiş durumda. İzlanda ve Norveç ise bu ülkelerin liderleri konumundalar. Ayrıca ABD’de birkaç yerleşim yeri ve Bill Gates’in evi dışında pek de kullanılmadığı görülüyor.

Sistem daha çok uzun süre kar yağışı olan bölgelerde revaçta. Kar erime sistemleri, yolların inşaatı sırasında tabana döşeniyor. Uzun elektrik kabloları, kıvırıla kıvırıla ilerleyen sıcak su borularından oluşan sistemin maliyeti elbette yüksek. Yeni yeni popüler olan sistem insanların karda kayıp sakatlanmalarının yanı sıra bir çok trafik kazasının da önüne geçiyor.

 

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu