Haberler

4’ten sonra kaç gelir?




GT serisine son olarak Cayman GT4’ü ekleyen Porsche, tamamen yeni bir modelde kullanılmak üzere GT5 isminin haklarını aldı. Şirket, açıklama yapmayı reddetse de duyumlar GT5’in motorsporları kökenli çok hızlı bir model için kullanılacağına işaret ediyor.

Porsche’lerle haşır neşir olanlarınız GT serisi Porsche’lerin isimlendirilmesinin o otomobilin FIA klasmanına göre yapıldığını bilir. Buna göre GT1 modelleri LMP1 serisi otomobillerinin, GT2 ve GT3 modelleri ise dünya çapında pek çok FIA etkinliğinde yarışan GT yarış araçlarının yol versyionları olarak piyasaya sürülüyor. Burada ilginç olan nokta, Porsche GT5’in isim haklarını almış olmasına rağmen GT5 adında bir FIA klasmanı olmaması. Bu konudaki farklı yorumlar, Panamera veya Macan’ın en üst modeli, Porsche’nin uzun zamandır bahsettiği Ferrari 458 rakibi bir süper otomobil veya 928’e modern bir yorum olabileceği yönünde.

Sonuç olarak GT5’in hangi modele nasıl getirileceğini bilmesek de, tamamen yeni bir Porsche modeli görmenin hepimizi sevindireceği kesin.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu