Haberler

Audi’den Şenyıldızlar’a büyük ödül




AUDI AG’nin dünya çapında yetkili servisleri arasında gerçekleştirdiği ve yetkili servislerin teknik ve mesleki becerilerini yarıştırdığı “Twin Cup Dünya Finali”nde Türkiye’yi temsil eden Şenyıldız Takımı, Dünya Şampiyonluğunu elde etti. Şenyıldız, ikinci kez bu başarıyı elde eden dünyadaki tek Audi Yetkili Servisi oldu.

AUDI AG’nin 2006 yılından bu yana satış sonrası hizmetler alanında görev alan personelinin gelişimi ve yeni teknolojilere adapte olmasını sağlamak için küresel çapta düzenlediği Audi Twin Cup, bu yıl Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşti. 38 ülkeden 74 takımın katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada, Audi yetkili servislerinden kendi ülkelerinde lider olan teknik ekipler, iki gün boyunca servis hizmetleri alanında şampiyon olabilmek için uğraş verdi. Takımlar servis, teknik ve twincup kategorilerinde yarıştı.

Yapılan değerlendirmede, uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil eden Doğuş Otomotiv-Audi İstanbul Yetkili Satıcısı ve Servisi Şenyıldız Takımı, tüm kategorilerde başarılı olarak, Dünya Şampiyonu oldu. Audi Şenyıldız Takımı ödülü, Audi A.G Satış Sonrası Hizmetlerden Sorumlu Yöneticisi Markus Siebrecht’ in elinden aldı.

Başarının altında yatan gurur verici gerçek

Şenyıldız, ilk kez 2011 yılında kazandığı şampiyonluğu bu yıl ikinci kez kazanarak gerek kendisi ve temsil ettiği Doğuş Otomotiv-Audi’ ye gerekse Türkiye’ ye yarışma tarihinde iki kez şampiyon olan tek ülke olma unvanını kazandırdı. Bu büyük başarının altında ekibin kendine özgü bir diğer özelliği daha bulunmakta. Twincup yarışmasına 8 erkek, 4 kadın ekip üyesi ile katılan Şenyıldız Takımı, Türkiye’de otomotiv sektörünün değişen ve gelişen yüzünü kadın takım arkadaşları ile temsil ederek; yarışmada diğer ülke takımları arasında en çok kadın üyesi bulunan takım olma gururunu da yaşadı.

Bu yıl dijital serviste de yarıştılar

Geleneksel olarak, teknik bilgi ve müşteri odaklılık kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, tüm takımlar için ortak görevler hazırlandı. Yarışmacılar, araçlardaki sorunları teşhis etme, en uygun çözümleri bulma ve müşteriler ile iletişim becerilerini sergilediler. Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak, Audi modellerinin dijital servis planları ve sürücü asistanlarını dijital olarak kontrol etme konularında da yarışıldı.

Gino Bottaro: “Başarı sürdürülebilir olduğunda değerlidir”

Türkiye genelinde 21 yetkili servis noktasındaki servis çalışanlarına yönelik mesleki ve kişisel eğitimlerine aralıksız devam eden Doğuş Otomotiv-Audi, servis ve satış sonrası hizmetlerinin kalitesinin artırılmasını, iş önceliğinde birinci sıraya koyuyor. Audi Twincup ’ta sadece bu yıl değil, geçmiş yıllarda da Türkiye’den ekiplerin üst sıralarda yer aldığını söyleyen Doğuş Otomotiv-Audi Genel Müdürü Gino Bottaro, “Satış sonrası hizmetlerde yıllar süren yatırım ve eğitim çalışmalarımızın meyvelerini aldığımızı görmek bizi çok mutlu ediyor. Şenyıldız’ın Türkiye’ye ikinci kez getirdiği bu başarı, markamızı temsil eden en mikro birimde dahi başarının sürdürülebilirliğine inancımızın bir göstergesi. Bu başarı, uzun yıllarla inşa edilen bir hizmet kalitesi anlayışının hedeflenen sonucudur. Aynı zamanda da bizi, gelecekte daha iyisini yapmak için de motive eden çok önemli bir güç. Başarımızı uzun yıllar sürdürmeyi ve gerçekleştireceğimiz yeni projelerle otomotiv sektöründe her alanda bir adım önde olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Audi rakipleri arasında da SSH’ta birinci sırada

Doğuş Otomotiv-Audi, geçen aylarda Audi A.G tarafından Avrupa’da Euro bölgesinde yer alan büyük pazarlarda yaptığı satış sonrası müşteri memnuniyeti araştırmasında (International Aftersales Customer Satisfaction, IACS) da, Türkiye’de rakipleri arasında sıyrılarak birinci olmuştu. Audi ve rakiplerinin sıfır model araç sahipleri ve 2 yıllık servis tecrübesine sahip bireysel müşterilerin dahil edildiği araştırmada, katılımcılara markaların servis ve satış sonrası hizmetleri (SSH) hakkında düşünceleri soruldu. Doğuş Otomotiv-Audi, araştırma sonunda tüm rakiplerini geride bırakarak, servis ve satış sonrası hizmetlerdeki çalışmalarıyla birinci seçildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu