Haberler

2020 yılına i6 ve 9 serisi ile damga vuracak




2015 yılında neredeyse her ay bir 9 serisi söylentileri kulaktan kulağa yayıldı. Ama derler ya ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Söylentiler son dönemde oldukça arttı ve en son çıkan spekülasyon 9 serisinin 2020 yılında geleceğine işaret ediyor.

Spekülasyonlar 9 serisinin, BMW’nin hali hazırda amiral gemisi olan 7 serisini baz alacak dört kapılı bir coupe model olacağından bahsediyor. Yani bu modeli 7 serisinin grancoupe versiyonu olarak düşünebiliriz.

Bu araçla gelmesi beklenen motorlardan bahsetmek gerekirse, konumlanması beklenen üç farklı motor var. Birincisi twin turbo V8, ikinci motor ise plug in hybrit ve V6 kombinasyonlu bir motor.

M960i ya da bir başka deyişle M9 için söylentiler ise 650 beygir (484 kW) güç üreten bir V12 motor. Bu motor ve model ile BMW, Porsche Panamera, Maserati Quattroporte, Aston Martin Rapid S gibi modellerin karşısına dişli bir rakip çıkaracağa benziyor.

i6

Çıkan söylentilerden en ilginci ise Rolls Royce Phantom’un yeni nesli ile alakalı. Söylentiye göre BMW 9 serisinde sunulması planlanan ya da tahmin edilen elektrikli güç aktarım ünitesini RR’un Phantom modelinde de kullanılması bekleniyor.

i8’in tanıtılmasından sonra aracın eşsiz güzelliğinden ve teknolojisinden etkilenmeyeniniz yoktur. Daha önce size BMW’nin i3 ile i8 arasına bir model planladığından bahsetmiştik. Bu otomobille ilgili detaylar söylentilerle beraber artmaya devam ediyor.

BMW-i8-Gran-Coupe-

3 serisi boyutlarında bir sedan olması ve adının i6 olması beklenen otomobilde elektrikli araçlar için BMW’nin özel olarak geliştirdiği “flat floor” bileşen seti kullanılacak. Karbon fiber bir gövdeye sahip olması beklenen aracın kalbinde iki ila dört adet elektrikli motor yatacak.

Bu araçla ilgili bir başka detay ise aracın pili ile alakalı. Tamamen lityum polimer olabilir ve bu sayede aynı boyutta sıradan pillere göre üç kat daha fazla enerji kapasitesine sahip olacaklar (Kendimi pil reklamlarında seslendirme yapıyor gibi hissettim.).

Bir Biemer olarak bu iki aracı da dört gözle bekliyorum diyebilirim. Belki 2020’de test konuğumuz olabilirler. Ailecek beklemedeyiz…

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Once 90 yilinda yarim biraktiklari m8’i uretsinler. Hatta efsane 8 kasaya hic dokunmadan, eski v12 ile yeniden uretip sifir olarak satsinlar. 850csi, BMW tarihinin tartismasiz en sapik arabasiydi. Yeni tasarimlarda az da olsa 8’den esinlenildigini gormek sevindirici.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu