Haberler

BMW’nin yardım sistemleri gelişiyor




BMW, Samsung ve Panasonic daha anlaşılır konuşma sistemleri ve kolay, anlaşılır aksana sahip olan yardımcı teknolojiler geliştirmek için kolları sıvadı.

Arabalar daha fazla ve daha akıllı hale geldikçe konuşma sistemleri, dilin nüanslarını anlamak için gelişmiş olmalı. Konumuz bu olunca konuşma sistemleri vb. konularda boy gösteren firmalardan birisi olan Nuance şirketi de projeye dahil oluyor. Üretici firmalar daha çok günlük konuşma diline yakın ve daha insansı konuşabilen sistemler istiyor. Nuans şirketinin konuşma sistemleri planları arasında ise bölgeye göre aksan değiştiren asistan göze çarpıyor. Örneğin Los Angeles’ta iseniz asistan güney aksanına bürünüyor. Bu sayede anlaşılabilirlik maximum seviyeye çıkıyor.

Şu anda Nuance şirketi 40’dan fazla dil 80’den fazla farklı ses ile zaman zamam araba, ev ya da akıllı telefonlar için konuşma sistemleri geliştiriyor.

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu