Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

1850 bg güce sahip Bugatti Bolide tanıtıldı!




2016 yılından bu yana karşımıza çıkan en etkileyici otomobil bizlere bakıyor olabilir. Karşınzıda Bugatti Bolide !

Bugatii Bolide’de 8.0 litrelik 1578 bg güç üreten motor bulunuyor fakat Bugatti mühendisleri, Bolide’yi 110 oktanlık yarış yakıtı ile beslediğinde çıkış gücü 1850 bg güç ve 1850 Nm’ye kadar artmış. Oldukça güçlü ve etkileyici olan Bugatti’nin pist odaklı otomobili sadece 1240 kilo. Bu güç ünitesine sahip pist odaklı hiper otomobil 0-100 km/sa hızlanmasını 2.17 saniyede tamamlıyor ve 0-200 km/sa hıza ise sadece 4.36 saniyede ulaşıyor.

 

Bugatti, yeni hiper otomobili Bolide için teorik verilerine aracın 0-500 km/sa hızlanmasını 20.16 saniyede tamamladığını ve bununla birlikte yine yapılan simülasyonlardan yola çıkılarak aracın Nürburgring’i sadece 5 dakika 23.1 saniyede tamamlayabileceğini söylüyor. Bugatti, Bolide için aracın azami hızının 500 km/sa’in üstüne çıkacağını söylüyor. Fakat bu testlerin şuan için simülasyon ortamında test edildiği ve yol testlerinin henüz yapılmadığını tekrardan belirtelim.

Bugatti Bolide tasarım olarak hiç bir kardeşine benzemiyor. Kendine has bir tasarımı olan model pist odaklı bir hiper otomobil olduğunu da her detaylı ile belli ediyor. Bugatti’nin “değişken dış yüzey” olarak tanımladığı bir teknolojiye sahip olan Bolide, hız kazandıkça dış kısmındaki “baloncuklar” daha düz bir hale geliyor.

Sadece 995 milimetrelik bir uzunluğa sahip olan Bolide, standart Chiron’dan çok daha kısa. Ayrıca yere oldukça yakın olan modelin X şeklindeki far takımları da kendine has ve oldukça dikkat çekici bir detay.1850 Beygir gücündeki 1240 kilo ağırlığa sahip Bugatii Bolide, sadece 8 ayda geliştirilmiş. Bugatti’nin yeni pist odaklı hiper otomobili Bolide’nin fiyatını ise henüz açıklamadı.

Mercedes-Benz AMG C63 S Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu