FeaturedHaberler

Hyundai’den Toyota Prius’a rakip: Ioniq




2017 Hyundai Ioniq, kamuflajsız şekilde görüntülendi.

Yılbaşından sonra resmi tanıtımı gerçekleştirilecek olan Ioniq, aerodinamik 5 kapılı hatchback yapısıyla dikkat çekiyor. Ioniq’in dış tasarımında, yeniden biçimlenen altıgen ön ızgara, LED gündüz farları ve büyük ızgaranın yanında oldukça ufak gözüken ön farlar yer alıyor. Ayrıca SUV havası veren arka tasarımın, oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz.

Karatılmış camlardan dolayı Ioniq’in iç tasarımını göremesek de, casus fotoğrafçılar daha önce görüntülemeyi başarmıştı (Kamuflajlı Ioniq ve içi).

Hyundai Ioniq, tamamen yeni geliştirilen platform üstünde yükselecek. Çevre dostu Ioniq, hibrit, plug-in hibrit ve tamamen elektrikli olmak üzere üç farklı versiyonla sunulacak. Satışa çıkacak olan hibrit ve plug in hibrit modelde, 1.6 litrelik benzinli motor yer alacak. Saf elektrikle çalışacak model ise lityum iyon bazlı bataryalara sahip olacak.

Hyundai Ioniq, Ocak ayında Kore’de resmi olarak tanıtılacak. Tanıtımın ardından Koreli Ioniq, Cenevre ve New York’taki araba fuarlarında boy gösterecek.

 

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. abi bu elektrikli araçları, petrol baronları bilerek mi tipsiz yaptırtıyor? tesla hariç güzel bir elektrikli araç görmedim. Teslayı yakında bitirerler. sisteme karşı geliyor!!!!

      1. Tesla adamı kullanacak düzeyde bir araba. Bildiğim kadarıyla ticari anlamda otonom sürüşü ilk Tesla sundu.

  2. Toyota NiMH batarya kullanıyor Li-Ion kesinlikle daha efektif bataryalar. Koreliler çok yakında japonları geride bırakacak. Artık trend kabullenemesek de %100 elektrikli ya da hibrit araçlara dönecek ve koreliler bu yönde çok öndeler. (Tesla ile kıyaslama yapmayalım Elon Musk başlı başına bir deha zaten). Araç içinse tasarım eh işte. Teknoloji güzel.

  3. Kim ne derse desin. Hyundai dünyada kendini kanıtlamış ve rüştünü ispatlamış bir marka. Hyundai’ye sevsenizde, sevmesenizde başarısına saygı duymak zorundasınız. Ayrıca İoniq ile Prius rahatlıkla kıyaslabilir çünkü İoniq direk olarak Prius’un rakibidir. Hyundai ioniq çok başarılı bir otomobil. Prius ilede rahatlıkla rekabet edebilir. Hyundai CEO’su bile yaptığı açıklamada “Japonları tasarım, kalite, teknoloji anlamında geride bıraktık” ifadelerini kullanmıştı. Adam halkı beyler bundan 5-10 sene sonra dünyada Koreliler söz sahibi olacaklardır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu