FeaturedHaberler

F1’de rekabet kızışıyor




Renault, Mercedes ve Ferrari gibi güçlü takımlarla gelecek birkaç yıl boyunca rekabet etmesini sağlayacak bütçeyi oluşturdu.

Aylar boyunca F1 hakkında devam eden konuşmalar olduğunu belirten marka, geçtiğimiz haftanın başında Lotus’u tamamiyle satın aldı. Cyril Abiteboul, Lotus antlaşması tamamlandıktan sonra yapılan ilk konuşmasında; “F1’in zirve takımlarıyla verilecek mücadelenin masraflı olabileceğinin farkındayız ama Renault başarılı olabilmek için buna hazır.” dedi.

Motosport.com tarafından yöneltilen, Renault’nun doğru miktarda bir bütçe sağlayıp sağlamadığı konusunda ise Abiteboul; “Konu ile ilgili birçok danışmanın görüşleri alındı, yapılması gerekeni biliyorlardı. En azından başlangıçta yapılması gereken hareketler için, gayet iyi ve sağlam bir plan olduğunu düşünmekteyim.” dedi.

Uzun Vade Planı

Renault Başkanı Carlos Ghosn ise takımların önünde mücadele verebilmek için 3 yıl boyunca gerekenin yapılacağını belirtti. Zaman planlaması konusunda ise Abiteboul ile aynı düşüncede olan Ghosn, Şubat ayında yapılacak olan basın konferansından önce detayların açıklanmayacağının altını çizdi.

Abiteboul; “Bize Ghosn tarafından verilmiş olan 3 yıllık bir süre var, pragmatik olmalıyız. Zaman alacağının farkındayız ama Redbull takımı ile yapılan antlaşmanın ardından pazarlama konusunda sıkıntı olmayacağı düşüncesindeyim.”

”Önceden iddialı bir rakiptik, şimdi ise pazarlama noktasından bakıldığında F1 ile olan bağlantılarımız ve yaptığımız işler sayesinde hiç bu kadar güçlü olmamıştık.”

“Şimdi yapılacak ise bunu pistlerde sergileyip, grup ve markamız için pazar değerine dönüştürmek olacaktır.”

”Büyükler ligine girmek için gerekli olan kapasite ve finansal desteği F1 üzerinden sağlayabilmek bizim için önemli bir konu.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Fernando Alonso-2006
Fernando Alonso-2006

2016 Yılı İçin Makul Hedefler

Renault’nun F1’e döneceği resmileşmiş olsa bile Abiteboul, 2016 yılı içerisinde büyük bir adım atılamayacağının farkında.

Gelecek yılı bir geçiş sezonu olarak gören Abiteboul, yapacakları işin ve gösterilen mücadelenin sadece pistte alınan puanlarla sınırlı kalmayacağını, pist dışında da organize bir biçimde çalışmanın önemli olduğunu söyledi.

2016 yılındaki ihtimaller için “dürüst” olunmasını söylerken, “Aralığın 18’i için yarışmaya karar aldığında inanılmaz sonuçlar almayı beklememelisiniz.” dedi. Fakat önümüzdeki yıllar için planlarının net olduğunu vurguladı.

Abiteboul; “Gelecek yıl için sadece pistteki başarısını istemiyoruz, yapılması gereken çok şey olduğunun farkındayız, bu işe yapı ile başlıyoruz.”

”Bu süreçte, yapıyı nasıl entegre edeceğiz? İnsanları organizasyona nasıl dahil edebiliriz? Farklı kültürlerden insanlar arasındaki ilişkiyi nasıl kurabiliriz? Motor konusunda rakiplerimizi nasıl yakalarız gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.”

“Büyük adımlar atarak, sezonun ilk yarışından itibaren güvenilir bir motor yapmak istiyoruz.”

“Bizim için gelecek yılın hedefi sadece puan kazanmak olmamalı, önümüzdeki sezon için makul hedefler belirlemeyiz.” diyen Abiteboul; “Gelecek yıl için bize şampiyonluk puanlarından daha fazla şeye ihtiyacımız var.” ekliyerek konuşmasını bitirdi.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu