FeaturedHaberler

Kertenkele misali: VertiGo




Teknolojik aletlerin pek çoğumuzun hayatında önemli bir yer tutuğu günümüzde, geleceğe ışık tutan tasarımlar sayesinde teknolojinin ufkunu daha rahat görebiliyoruz.

Disney Research takımının tanıttığı VertiGo adlı uzaktan kumandalı otomobil, işte tam da böyle bir teknolojiyi bizlerle tanıştırıyor. Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü(ETH Zurich) ile birlikte çalışan Disney Research takımının yenilikçi ve eğlenceli tasarıma sahip otomobili yer çekimine karşı koymayı başarırken, kusursuz çalışmasıyla ağızların açık kalmasına neden oluyor.

Yazımızı buraya kadar okuduktan sonra sakın ola fizik kurallarının yeniden yazıldığını düşünmeyin. Eldeki imkanları en iyi şekilde kullanmayı başaran Disney Research, VertiGo’ya yerleştirdiği iki tane pervane sayesinde otomobile bir kertenkele gibi düz duvarda hareket ve manevra yapabilme kabiliyeti kazandırmış. Elektrik motorlarının lastikleri çevirmek yerine pervaneleri desteklediği bir sistemle donatılan Vertigo’nun çok özel bir yazılıma sahip olduğu hemen göze çarparken konseptin satışa sunulup sunulmayacağı ile alakalı ise henüz net bir karar verilmiş değil.

https://youtu.be/1f20jPV59aY

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu