Haberler

Honda’dan yepyeni 2 motor!




CivicX isimli haber portalı Honda’nın daha hızlı Civicler için geliştirdiği yeni 2 litrelik turbo-şarjlı motorla ilgili bilgileri ve daha fazlasını gün yüzüne çıkardı.

2017 Mayıs’ında kullanıcılarıyla buluşacak olan Civic Si’nin motoru hakkında, birkaç hafta önce yorum yaparken bahsedilen yeni motor bu gün CivicX’de gün yüzüne çıktı.

Paylaşılan fotoğraf dikkatli bir şekilde incelendiğinde bu yeni motorun elektronik bir wastegate’e ve kompresör alanının üzerine yerleştirilmiş blow-off valfi’ne sahip olduğu gözlerden kaçmıyor.

Motorun güçsüz versiyonu Civic Si’de yer alıp 230 beygir civarlarında üretecekken, sadece 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilebilecek. Daha fazla, hatta bu motorun limitlerinde bir güce sahip olacak olan Type-R’ın(sedan), gücünü yine bu blok üzerine inşa edilen bir ünitenin sağlaması bekleniyor.

Yeni Civic Si 2 litrelik 4 silindirli üniteyle 2016’ın sonbaharında ya da en geç 2017 ilk baharında piyasaya sürülecekken, ağabeyi Type-R’ın 2017’nin ilkbaharı veya yazında kullanıcılarıyla buluşacak.

Civic Si ve Type-R’dan önce 2 litrelik atmosferik motorla Sedan ve Coupe formundaki Civic’in 10. nesli ABD’de satışa sunulacakken, bu modellerin ise 158 beygire ve 187 Nm’lik torka sahip olması bekleniyor.

Bu kadar büyük hacime çıkmak istemeyen kullanıcılarını da düşünen Honda’nın, 1.5 litrelik turbo beslemeli 174 beygir gücünde bir motora, 10. nesil Civic’de yer vereceğini biliyorduk.

Fakat yeni bir bilgiye göre 5 kapılı 10. nesil hatchback Civic için, İngiltere’de 1 litrelik 3 silindirli turbo beslemeli bir motor geliştiriliyor. Bu motorun 127 beygir ve 200 Nm tork sunacağı ve Avrupa’da kullanıcılarına sunulacağı haricinde herhangi bir bilgi yer almazken, 10. nesil Civic neredeyse tüm varyasyonlarıyla gün yüzüne çıkıyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Honda akıl almaz işler yapmaktan maalesef vazgeçmiyor. Örneğin, Civic’in bu güçlü modelleri neden yalnızca manuel vites ile satılır? Yalnızca otomatik ile satılsın demiyorum, elbette manuelin meraklısına da seçenek sunulmalı ama otomatik vites seçeneği de olmalı. Honda’nın Acura modelleri için geliştirdiği, 9 ileri oranlı tork konvertörlü çift kavrama ünitesi var mesela. Tam Si ya da Type – R’da kullanmalık. Tork limitlerini bilmiyorum ama, bunu geliştirmek Honda gibi bir teknoloji devi için zor olmamalı.

      1. Arkadaşlar çalışma prensibinin ayrıntılarını bilmiyorum ama böyle bir şey var, adamlar yapmış.

        articles.sae.org/13432/

    1. Lutfen aciklar misiniz tork konvertorlu cift kavrama nasil oluyor meraklar icerisindeyim. Asrin bulusu falan mi bu

  2. Şanzıman ustası bir firma bu zamana kadar neden bekledi sorusunun cevabı sorunsuzluk için epey kafa yorulduğu anlaşılan yeni mimarisinde saklı. Bilinen çift kavrama şanzımanlardan farklı olarak Honda’nın yeni çift kavrama şanzımanı 8-DCT tork konvertörlü. Honda böylelikle çift kavrama şanzımana yeni bir bakış açısı getiriyor. Tork konvertörlü çift kavrama şanzıman.

    Tork konvertör sayesinde şanzıman daha yumuşak bir sürüş sağlıyor, düşük hızlarda ve kalkışta ise otomatik şanzıman hissini veriyor.

    Boyle bisey bende duydum dogru olabilir

    1. Ben 1 litrelik olanı çok merak ediyorum abi, acaba sana saplar mı 😀

  3. Bizim fd6yla boğarım ben bunları hatatatataat diye ama bende 1.5i merak ediyorum nasıl olacak diye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu