Haberler

Kanatlandıramadık




Formula 1’de tekrar rekabet için tümüyle yeniden dizayn edilmiş, düşük maliyetli bir motor geliştirilmesini öneren Red Bull Racing patronu Christian Horner, bu düzenlemenin sporu eski parlak günlerine döndüreceğini düşünüyor.

Bernie Ecclestone ve Jean Todt’da aynı düşüncede olsa gerek ki, onlar da takımlara 2017 yılına kadar yeni motor alternatifleriyle gelmeleri hakkında beyan vermiş.

Horner yeni motorun F1’in tüm sistemine yenilik getireceğini dile getirirken olaya bir takım patronu değil de tarafsız bir sporsever olarak baktığında, durumun bir güçler çatışmasına döndüğüne değinmekte.

Çift difüzör kuralının FOTA (Formula One Team Association) ve FOM arasındaki çekişmeden dolayı gerçekleştiğini, aynı şekilde 2014’den beri kullanılan turbo beslemeli V6 motorların ise FIA, destekçi kurumlar ve motor üreticiler arasındaki güç savaşına dayandığını varsaymakta. Bu durumun takımları güç savaşının ortasında bırakmasından şikayet etmekte.

Bu gibi yeni karmaşık sistemlerle sporu bilinmeze sokmaktansa Horner, daha basit motorlarla takımlar arasındaki performans farklarının azalmasını ve daha rekabetçi bir ortam yaratılmasını savunmakta.

Tüm bu demeçlerin ardından 15 Ocak 2016 tarihinde FIA’nın toplanıp bu konuları değerlendireceği bir toplantı yapması beklenmekte.

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu