Haberler

Nurburgring ekiplerinden boykot!




Nurburgring’in önde gelen bazı yarış takımları, Almanya Motor Sporları Federasyonu’nun mevcut kuralları 2016 yılında değiştirmesi için ittifak kurmak üzere bir araya geldi.

Dümeninde Nordschleife uzmanı Dirk Adorf olan bir sürücüler topluluğu, herkes için daha az bürokrasi ve çok daha güvenli yarışlar için Almanya Motor Sporları Federasyonu’na bazı önerilerde bulundu.

Fakat Almanya Motor Sporları Federasyonu, yaptığı basın açıklamasında bazı sürücülerin yoğun muhalefetine rağmen önerilerin bir kaçını kabul ettiğini açıkladı.

Şimdi ise diğer Nurburgring yarış takımlarının geri kalanları da Almanya Motor Sporları Federasyonu’na karşı birleşme kararı aldı.

Bu takımların sözcüsü yaptığı açıklamada; ‘Yapılan önerilerin üzerinde herhangi bir anlaşma sağlanmazsa yarışlara çıkmayacağız.’ diye belirtti.

Manthey Racing, Frikadelli Racing, Black Falcon, Car Collection ve daha bir çok yarış takımı, 2016 24 Saat yarışını ve VLN Dayanıklılık yarışını boykot edeceklerini açıkladı.

Yarış organizatörleri Adac ve VLN, daha az bürokratik işlemler hususunda Almanya Motor Sporları Federasyonu’na karşı takımları desteklediğini açıkladı.

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu