Haberler

Dakar’da Loeb farkı




Peugeot sürücüsü Sebastien Loeb, dün Dakar Rallisi’nin 3. etabında da birinci gelerek peşpeşe ikinci etap galibiyetini aldı. 9 kez WRC şampiyonu olan Fransız sürücü, Pazartesi günü yarıştığı ilk Dakar etabını da kazanmıştı.

Salı günkü etap kötü hava koşulları nedeniyle değişikliğe uğradı ve normalde 664 km olması gereken etap 626 km’ye düşürüldü. Arjantin’de Termas de Rio Hondo-Jujuy arasında özel bir bölüm de bu etaba dahildi. Etabın başlangıcından itibaren Loeb, diğer sürücülerden bariz bir şekilde daha hızlıydı. İlk kontrol noktasına takım arkadaşı Carlos Sainz’in 42 saniye önünde ulaşmayı başaran Loeb, ikinci kontrol noktasına gelindiğinde Sainz’i geçen Al-Attiyah’ın 27 saniye önündeydi. Loeb, etabı 2 saat 9 dakika 39 saniyelik dereceyle Sainz’den 1 dakika 23 saniye daha erken noktalayarak, genel sıralamalarda onu takip eden Toyota sürücüsü de Villiers ile farkı 5 dakika 3 saniyeye çıkardı. Al-Attiyah ise Sainz’in yalnızca 2 saniye gerisinde kaldı.

Eski WRC pilotu Mikko Hirvonen, iyi bir performans göstererek Dakar’daki ikinci Mini ile Loeb’ün 2 dakika 49 saniye gerisinde ilk 5’e girmeyi başardı. Stephane Peterhansel, üçüncü Peugeot ile 6. sırada finişe gelirken, Cyril Despres ise dördüncü 2008 DKR ile günü 10. sırada tamamladı. Peterhansel ile Despres’in arasına Leeroy Poulter, Bernhard ten Brinke ve Yazeed Al-Rajhi pilotajındaki 3 Toyota yerleşti.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu