Haberler

i20 Sport 1.0 Turbo ile geliyor!




Hyundai, 1.0 motorla birleştirdiği i20 Sport modelini Almanya’da satış listesine ekledi.

Kaputun altında 1 litrelik 3 silindirli motora yer veren i20 Sport, motorun turbo beslemesiyle birlikte ‘Sport’ lakabını tam anlamıyla hakederken, bu üniteyi 6 ileri manuel şanzımanla kullanıcılarına sunuyor.

Hyundai’nin Russelsheim,Almanya’daki merkezinde geliştirilen model, tek turbo bulundurduğu minik motorundan sağlıklı bir biçimde 120 beygir ve 170 Nm tork elde ediyor. Böyle bir motorla donatılan model hakkında, henüz ne ivmelenme ne de son hız bilgisi paylaşılmış.

5 kapılı olarak sunulacak olan i20 Sport, standart bir i20’nin aksine 18 inç O.Z jantlara ve 20 mm daha alçak süspansiyonlara sahip olacak. Tasarım açısından dinamik hatlara sahip olan model, Kutup Beyazı renginin üzerinde bulundurduğu mavi çıkartmalarla dinamizmine ayrı bir renk katmış.

Bunun yanı sıra ayrıntılarda gizli olan aerodinamik hamleler, yeni yan etekler, arka spoiler ve arka tampondaki difüzöre entegre krom egzoz çıkışlarından oluşurken, standart olarak sunulan anahtarsız giriş ve çalıştırma, LED gündüz farları ve gri-mavi iç mekan, modelin donanım seviyesini gözler önüne seriyor.

Şimdiye kadarki en güçlü model 1.4 litrelik 115 beygirlik motoruyla i20 N Sport’ken, bu ünvan sunduğu 1 litrelik turbo ünitesiyle i20 Sport’a geçti. Almanya’da 2016’nın ilkbaharından itibaren kullanıcılarına ulaşacak olan i20 Sport, 19.990 Euro’luk fiyat etiketine sahip.

2016-hyundai-i20turbo-hothatch-1

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çok pahalı, bide yürümez bu araba. Giderim ibiza sc fr alırım 56 ya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu