Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Koenigsegg yeni rekoru yeni kendi belirledi [Video]




Geçtiğimiz haftalarda Bugatti Chiron Sport’un rekor denemesi sonrası adından sık sık söz ettiren Koenigsegg yeni bir deneme ile karşımızda.

İsveçli üretici, rekorlarını güncellemeye devam ediyor. 23 Eylül Pazartesi günü, Lidköping kasabasının yakındaları bulunan Råda havaalanında ilgi çeken bir rekor denemesi gerçekleşti. 0’dan 400 km / s hıza ve 31.49 saniyede çıkan Koenigsegg Regera, çıktığı yüksek hızlardan sonra bile ani olarak durmayı başardı. Böylece 0-400-0 km/s rekor
kırılmış oldu. Model, fabrikada test sürücüsü olarak çalışan Sonny Persson tarafından sürüldü.

Neredeyse iki yıl önce Koenigsegg, Nevada’da da bir Agera RSkullanarak 0-400-0 km / s’lik yeni bir rekor kırmıştı. 33.29 saniyelik rekor günümüz için bile harika bir değer. Firma yetkilileri doğru koşullar sağlandığında modelin daha da hızlı gidebileceğini söylüyor.

Regera hakkında neler biliyoruz?

Genellikle üst düzey otomobilllerde karbon fiber gövde panelleri görmeye alışkın olduğumuz söylenebilir. Ancak spor üretici bunu bir adım öteye taşıyarak Regera’nın gövdesinin tamamını saf karbon fiber ile kaplamış. “Çıplak karbon fiber” olarak adlandırılan çalışmada normalde karbon fiberin üzerine uygulanan ince epoksi tabaka bile kullanılmadı. Bunun yerine taş ve çiziklere karşı koruma sağlamak adına el işçiliğiyle özel bir cila uygulaması yapılmış.

Koenigsegg Regera’nın teknik detaylarına göz atacak olursak, araçta 5.0 litrelik DOHC V8 motor bulunuyor. 3 elektrik motoruyla desteklenen model, 1.500 beygir güç ve 2.000 Nm tork değerleriyle dikkat çekiyor. 2.2 milyon dolar değerindeki Regera’dan toplam 80 adet üretileceğini ve üretim kotasının 2017’de dolduğunu belirtelim.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. adamların kırdığı rekora bak bir de bizim uğraştığımız mevzulara bak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu