Haberler

Audi ve OLED teknolojisi barışıyor




Auto Bild, yeni Audi TT RS modelinde kullanılacak OLED teknolojili farlar ve stop lambalarını inceleme fırsatı buldu.

2014 yılında lazer aydınlatma teknolojisini ilk kullanan marka olmak için BMW ve Audi arasındaki çekişmeli yarışı BMW (M4 konsept modeli ile tanıttı ve devamında i8 seri üretimine entegre etti) kazanmıştı. Audi’nin R8 modeline bu teknolojiyi uygulaması fazlaca zaman alıyor olsa da sonunda Audi de bu konuda iddialı olmak istiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=-WvK5WC4ns0

Audi ise bu teknolojiyi Performanslı Coupe araçlarda kullanarak ayrıcalıklı olmak istiyor. Araçta 2.5 litelik turbo beslemeli 5 silindirli bir motor kullanılacağı söylentiler arasında ve bu motorun 400 beygir güç üretmesi bekleniyor. Çift kavramalı şanzımana sahip olması beklenen araç quattro (4 tekerden çekiş sistemi) olarak sunulacak. 0-100 km hızlanması 4 saniye civarında ve son hızı 250 km/h olarak sınırlandırılması da diğer söylentiler arasında. Opsiyon olan performans paketi ile son hızı 280 km/h olan modeli almak da mümkün olacak.

Audi’nin, yeni TT RS’i Mart başındaki Cenevre Otomobil Fuarı’na yetiştirmesi ve yılın 2. yarısı satışa çıkarması bekleniyor.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu