Haberler

ApolloN, Cenevre’ye göz kırptı




Önceden Gumpert ismiyle tanıdığımız Alman süper otomobil üreticisi Apollo, Cenevre Otomobil Fuarı’nda ApolloN modeli ile şov yapmaya hazırlanıyor.

“Gezegenin en hızlı yol otomobili” olarak lanse edilen model, ipucu görsellerinden görülebildiği kadarıyla karbon fiber ön tampon eki, eğimli ön cam ve çamurluk hava girişlerine sahip. Aracın Michelin Pilot Sport Cup 2 yüksek performans lastiklerine sarılı hafifletilmiş alaşım jantları akslara merkezi kilitleme ile bağlanmış.

Elimizde henüz bundan başka bir bilgi bulunmasa da ApolloN, temel olarak Gumpert Apollo’nun tahtına oturacak. Hatırlatmamız gerekirse bir süre önce Ideal TeamVenture, Gumpert markasını satın alarak şirketin ismini Apollo Automobil GmbH şeklinde değiştirmişti.

Gumpert’in son ve en hızlı modeli 2013 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Apollo S, 4.2 litrelik V8 motoruyla tam 740 HP (552 kW) maksimum güce ve 900 Nm (664 lb-ft) maksimum torka ulaşabiliyordu. Bu sayede otomobil 0’dan 100 km/h (62 mph) hıza ulaşmak için yalnızca 2.9 saniyeye ihtiyaç duyarken, 200 km/h’ye (124 mph) ulaşmak istendiğinde bu rakam 8.8 saniyeye yükseliyordu.

Güç değerleri şimdilik bir sır olarak kalmaya devam eden ApolloN, Cenevre Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak.

apollo-n-apollon-gumpert-alman-almanya-yeni-model-tanıtım-2016-cenevre-otomobil-fuarı (1)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu