FeaturedHaberler

Bugatti, Chiron’u tekrar hatırlattı




Her ne kadar Infiniti’nin 80’lerde çıkardığı Q45 reklamı, izleyenler üzerinde büyük merak uyandıran, sır dolu reklamların babası olarak bilinse de Bugatti bu sene meşaleyi onlardan kapmak istiyor. Fransız-Alman otomobil firması Chiron adlı yeni otomobili için, neredeyse araç dışındaki her şeyi gösterdiği 41 saniyelik bir tanıtım videosu yayınladı. Savaş jeti, yanardağ, hatta gökdelene yürüyerek çıkan adam… Bugatti, bu aksiyon dolu sahnelerde verilmek istenen mesajı gizlememiş ve videonun sloganı olarak kullanmış. Peki ya asansör ve baterist?

Bizler Chiron’un, Veyron Super Sport’un sahip olduğu saatte 290 millik son hızını geçmek istediğini zaten biliyorduk. Yapılan geliştirmelerin ardından geleneksel bir hız göstergesinin yanında, saatte 500 kilometre hızla giderken devri kontrol edebileceğiniz, merkeze yerleştirilmiş bir takometre yer almış. Görüş mesafesini arttırmak için daha büyük bir ön cama yer verilmiş ve bununla birlikte oturma pozisyonu dışa doğru konumlandırılarak araç biraz daha gelenekselleştirilmiş.

Araç ismini yunan mitolojisindeki Chiron’dan değil, Fransız otomobil yarışçısı Louis Chiron’dan alıyor. Yukarıdaki videonun süresi standart bir Veyron’un son hızına ulaşma süresinden 1 saniye daha az, burada Bugatti firması bizlere bir mesaj veriyor olabilir.

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Supersport 467 yapıyomuş. Bunun biraz daha hızlı olacağını düşünsek yaklaşık 480 filan yapar. Araba ile 480 ile gitmek nedir aga?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu