Haberler

Renault-Nissan İttifakı yeni otonom modellerle geliyor




Projenin detayları henüz sunulmasa da İttifak, otonom sürüş teknolojisine sahip otomobillerin daha uygun fiyatlarla sunulmasını ve yayılmasını amaçladıklarını, otonom sürüş teknolojisinin gelişerek insan kaynaklı kazaları engelleyebileceğini belirtti. Ve Renault-Nissan, otonom sürüş sistemini sunmak için Çin, Avrupa, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’yle görüşmeye başladıklarını da ayrıca belirtti.

İttifak, otonom sürüş teknolojisini ikişer yıl aralıklarla belirli aşamalar kaydederek sunmayı planlıyor. İlk olarak 2016 senesinde tek şerit kontrol sistemine sahip araçlar piyasaya sürülecek. Böylelikle bu özelliğe sahip olan otomobiller otoyollarda tamamen insansız bir şekilde yol alabilecek. İki yıl sonrasında ise Renault-Nissan İttifakı, sürüş esnasında yol durumunu değerlendirip şerit değiştirebilen çoklu şerit kontrol sistemine sahip otomobilleri sunacak.

Ve son olarak 2020 yılında ise şirket, şehir içi kavşaklarında ve yoğun şehir içi trafiğinde sürücü müdahalesi olmaksızın kendi kendini yönlendiren kavşak otonomi sistemini tanıtarak piyasaya sürecek.

Renault-Nissan CEO’su Carlos Ghosn, hedeflerinin sıfır emisyon ve sıfır ölümlü kaza olduğunu ve bu yüzden otonom sürüş ve bağlantı teknolojilerini üç kıtada geliştirmek ve yaymak istediklerini belirtti.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu