Haberler

Hellcat’ler üçleniyor




Uzun süredir ortada dolaşan spekülasyonların ardından Jeep, Grand Cherokee’nin SRT Hellcat modelinin piyasaya sürüleceğini doğruladı.

Verdiği bir röportajda Jeep CEO’su Mike Manley, Grand Cherokee Hellcat’in 2017 sonundan önce geleceğini ve Challenger-Charger Hellcat ikilisinde kullanılan 707 HP ve 881 Nm torka sahip 6.2 HEMI V8’i kullanacağını söyledi.

Chrysler’in 2014’te “Trackhawk” isminin haklarını aldığı düşünüldüğünde, bir ihtimal bu isim Grand Cherokee’de kullanılabilir. Trackhawk ismi yalnızca bir kod adı da olabilir, bu durumda modelin ismi Hellcat olarak kalacak.

Bazı raporlarda bu SUV’a 707 HP’lik bir motor koymanın otomobilin geri kalan aksamlarından dolayı zorluk çıkarabileceği belirtiliyor, bu yüzden Jeep’in motorun gücünü kısması bu otomobili bekleyenleri çok da şaşırtmamalı. Jeep, motorun gücünde bir kısmaya gitse de, Grand Cherokee gamının en üstüne yerleşecek bu model yine de 475 HP’lik SRT modelinden çok daha güçlü olacak. Grand Cherokee SRT, 475 HP ile 4.8 saniyede 0-100 hızlanmasını gerçekleştirirken 257 km/s son hıza ulaşabiliyor.

Otomobilin fiyatını konuşmak için çok erken olsa da ABD’de 64895$ satış fiyatına sahip olan Grand Cherokee SRT’den ciddi anlamda daha pahalı olacağı kesin.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu