Haberler

Detroit’te yılın otomobillleri




Kuzey Amerika Yılın Otomobil ve Kamyoneti Ödül’leri Detroit Otomobil Fuari’nda sahiplerini buldu. Yeni Honda Civic sedan ve coupe modelleri ve Volvo’nun XC90 modeli ödüle layık görüldü.

maxresdefault

Civic ile başlayalım, Civic’in baştan tasarlanan sedan ve coupe modelleri Chevrolet’in Malibu ve Mazda’nın MX-5 modelini gölgede bıraktı. Civic Eylül ayında tanıtılan yeni sedan modeliyle bir çok olumlu eleştri almıştı. Honda’nın sedan ve coupe modellerinde kullandığı yüksek kalite malzemelerle iç mekanda önemli değişikliklere gitti ve sonucunda daha fazla kullanıcı dostu bir iç tasarım doğdu.

American Honda Debuts Next Generation Civic Concept

Kaputun altında iki farklı motor seçeneği mevcut. Giriş seviyesinde 4 silindirli 2 litre motor 158 beygir ve 188 Nm tork üretirken, opsiyonel olarak sunulan turboşarjlı 1,5 litrelik motor seçeneği 174 beygir ve 220 Nm tork üretiyor.

2015-Detroit-2015-Volvo-XC90-10

Kamyonet/SUV tarafında ise Volvo XC90 ile Honda’nın Pilot modelini ve Nissan’ın Titan XD modelini gölgede bıraktı. Bu büyük zaferle birlikte Volvo tamamıyla yeniden ürettiği XC90’la başarısını ispatlamış oldu. Ayrıca bu model SPA Platformunda üretilen ilk araç oldu. Diğer önemli ayrıntı ise SPA Platformunun S90’ın da dahil olduğu bazı araçları destekleyecek olması.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu