Haberler

Mini Countryman sınıf atlayacak




BMW’nin himayesine geçmesinden sonra küllerinden yeniden doğan Mini, crossover sınıfındaki temsilcisi Countryman’i yenilemek için gün sayıyor.

Selefinin satış başarısının ardından özgün bir SUV yaratmak için kolları sıvadıklarını belirten Mini yetkilileri, ilk Countryman’den sonra daha büyük boyutlarda bir otomobile imza atmışlar. Artan uzunluğu ve genişliği ile birlikte crossover sınıfından SUV sınıfına geçişe hazırlanan Countryman’in arazi kabiliyetine de yoğunlaşan Mini, otomobilin alt yapısını arazi performansı için daha dayanıklı hale getirmiş.

BMW’nin UKL platformunu kullanan tüm Miniler gibi baz versiyonda önden çekiş sisteminin standart olarak sunulacağı ikinci jenerasyon Countryman’de, selefinde olduğu gibi motor seçeneği basamakları çıkıldılça ALL4 4 tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulacak.

Motor gamında yine BMW’den alınan üç ve dört silindirli seçenekleri göreceğimiz 2016 Mini Countryman’de tüm Mini modellerinden tanıdığımız, modellerin en üst basamağı olan 228 PS güce sahip 2.0 lt motorun kullanıldığı John Cooper Works(JCW) seçeneği de yer alacak.

Ekim ayında gerçekleşecek 2016 Paris Motor Show’da tanıtılması planlanan Countryman’in 2017 yılında satışı çıkması düşünülürken, detaylı teknik verileri önümüzdeki aylarda netlik kazanacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sabit bir tasarım anlayışına saplanarak yeni modeller üretmek çok zor ki önceden bir Mini gördüğümde dönüp bakardım ama artık standart bir araç gözüyle bakıyorum. Yani aynı şekil yavaş yavaş sıkıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu