Haberler

SUV değil HUV




Kia, kendine has bir platforma ve hibrit motora sahip olacak yeni crossover’ının nasıl olacağına dair ipuçlarını yayınlamaya devam ediyor.

Geçen sene çok sayıda casus fotoğrafı yayınlanan, Kia’nın “Hybrid Utility Vehicle” (HUV) diye adlandırdığı aracın üstündeki son dokunuşlar da bitmek üzere. Araca verilen “Niro” lakabı firma için yeni değil, 2013 yılında belki de bu araca ilham olan konseptleri de aynı lakaba sahipti. Son yayınlanan teaser fotoğrafı, model hakkında daha önceki gördüğümüz taslak fotoğraflarından daha çok fikir veriyor ve kompakt crossover’ın görüntüsü, 2017 Sportage’ın tasarımıyla ilgili ipuçları da taşıyor.

Tasarımı diğer Kia modelleriyle benzerlik gösterse de aslında Niro kendi platformuna sahip olan ve 90 g/km den daha az karbon dioksit salınımı olması beklenen tamamen yeni bir model. Kia çok fazla teknik bilgi vermese de, aracın yeni geliştirilen ve “downsize” akımına uyan bir benzin-elektrik karışımı hibrit motora sahip olacağı bilgisini paylaştı.

Sanırım modelin Hyundai IONIQ konseptiyle aynı özellikleri paylaşacağını varsaymak çok tuhaf olmaz. Yani aracın atmosferik 1.6 litre 4 silindirli bir benzinli motor ve bir de elektrik motorunun kombinasyonuna sahip olacağını bekleyebiliriz. Modelin sahip olacağını düşündüğümüz hibrit motorun detayları ise şu şekilde; 103 beygir 146 Nm torka sahip bir içten yanmalı motor ve 43 beygir, 170 Nm torka sahip bir elektrik motoru.

Model ilgili merakımızı gidermek ve yaptığımız tahminlerin ne kadar isabetli olduğunu görmemiz içinse önümüzdeki ay düzenlenecek olan Chicago Auto Show’u beklememiz gerekecek

 

Ertaç Güney

Gündüzleri beyaz yakalı bir bilgisayar mühendisi, geceleri Otopark.com editörü. 25 yıllık bir "petrolhead".

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu