Haberler

Goodyear ile aracınızı şarj edebileceksiniz




Elektrikli araba sahiplerinin en büyük endişelerinin arasında ilk olarak menzil sorunu yer alıyor. Elektrikli araba sahipleri pilin aniden bitmesinden korkuyorlar. Petrol ve benzeri yakıtları kullanan araçlar için bu sorunu çözmek çok basit, genelde en yakın benzin istasyonuna giderek bu sorunu hallediyorlar. Elektrikli araç sahipleri için böyle bir çözüm yolu maalesef yok.

Bu sorunu çözmenin bir yolu da Goodyear tarafından önerilen yenilikçi bir lastik tasarımı olarak sunuldu. Lastiğin tasarımı arabanın ana güç kaynağına tekrar enerji vererek aracın hareket halinde elektrik üretmesi şeklinde gerçekleştirildi.

Lastik çeşitli enerji  kaynaklarında yararlanarak elektrikli bir arabayı şarj etmek için tasarlanmış. Araba hareket halindeyken lastik ve yol arasındaki sürtünme ve ısıyı kullanarak enerji verecek. Aynı zamanda, hareket ederken lastiğin esnemesinden kaynaklanan kinetik enerjiyi kullanacak.  Hatta lastik hareketsizken bile ısı ve ışık enerjisini elektriğe dönüştürebilecek şekilde tasarlanmış.

Bütün detaylar lastiğin nasıl enerji ürettiğini açıklıyor ama asıl önemli olan enerjiyi tek bir pile nasıl aktaracağı ve bu konuda hiçbir bilgi yok.

Lastiğin çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi şu an yok.

Ahmet UZUN

1994'te Kahramanmaraş'ta doğdum. Şu an Piri Reis Üniversitesi'nde eğitimime devam ediyorum. Otomobillere olan tutkum kendimi bildim bileli var ve artarak devam ediyor. Sıkı bir Alfa Romeo ve BMW hayranıyım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. kablsouz şarj olayı, ışık/ampul üzerinden internet bağlantısı bile var.. artık buna da çözüm bulurlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu