FeaturedHaberler

Yeni Mercedes-Benz E Serisi tanıtıldı




Mercedes-Benz, yeni E Serisi’ni Detroit’te tanıttı. Bu ayın başında pek çok fotoğrafı sızdırılan E Serisi’nin tasarımıyla ilgili ortada soru işareti kalmamıştı, tanıtımdan sonra tek fark otomobilin canlı fotoğraflarını görebilmek oldu. E Serisi, büyük ızgarası ve arkaya doğru uzanan farlarıyla C ve S serileriyle arasındaki benzerliği saklamayan bir tasarıma sahip. Otomobille ilgili ilginç bir detay ise, donanım seviyesine göre 3 farklı ön ızgara tasarımı sunulacak olması.

İç mekanda önceki modele göre büyük gelişmeler mevcut. En üst modelde otomobile S Serisi’ndekilere benzer 2 büyük ekran, dokunmatik kontrollere sahip bir direksiyon ve Burmester 3D surround ses sistemi gibi donanımlar ekleniyor.

Daha etkileyici olan kısım ise güvenlik ve yardım donanımları. E Serisi, Drive Pilot adı verilen yarı otonom bir sistemle piyasaya sürülecek. Drive Pilot, otobanda otomobili 210 km/s hıza kadar kullanabilecek. Remote Parking Pilot adlı bir sistem ise, otomobilin uzaktan park edilebilmesini sağlayacak.

Otomobil Avrupa’da ilk etapta 2 litrelik turboşarjlı ve 184 HP güce sahip benzinli üniteye sahip E200 ve 195 HP’lik 2 litre dizel E220d olarak piyasaya sürülecek. ABD’de ise yine 2 litre turbo benzinli bir model sunulacak ve Avrupa’dan farklı olarak bu model 241 HP’lik bir güce sahip olacak. 241 HP’lik benzinli model, yalnızca 9 ileri otomatik şanzımanla alınabilecek.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. S beden: C serisi
    M beden: E serisi
    L beden: S serisi… Hangisi uzerinize olursa onu alirsiniz artik ?

  2. E coupe yi de tarif edeyim arkadaşlar, C coupe- Gle coupe- S coupe nin arkası, yatık geniş bir tasarim ve mevcut ön tasarımı birleştirin 🙁

  3. C ve S serisi olmasa tek başına baktığında aslında tasarım olarak derli toplu ve Mercedes köklerine sadık bir araç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu