Haberler

Spectre kahramanları belli oldu




James Bond’ın yeni Spectre filminde süreceği araçlar belli oldu. Ünlü iki İngiliz otomobil üreticisi Range Rover ve Jaguar filme özel otomobil serilerinin tanıtımını yaptılar. 24’üncü James Bond macerasına Jaguar C-X75, Range Rover Sport SVR ve Defender Big Foot eşlik edecek. Böylece filmdeki otomobiller hakkındaki söylentiler de doğrulanmış oldu. Firmaların film için yapacağı yatırımlarla milyonlarca dolar kaybedebilirler ancak yapacakları reklam ve sonrasında elde edecekleri gelir muazzam olacak.

Roma’daki hırsız-polis sahnesinde C-X75 filmdeki kötü adam tarafından kullanılırken, Daniel Craig Aston Martin DB10 kullanacak. Çekimlerde kullanılan C-X75 Oxfordshir, İngiltere’deki William İleri Mühendislik tesisinde üretildi. Avusturya dahil, diğer çekim yapılan yerlerde de ağır bir modifiye operasyonundan geçen Land Rover Defender ve Range Rover Sport SVR’yi görüyoruz. Range Rover Sport SVR şu ana kadar üretilmiş en hızlı Land Rover otomobili.

Land Rover, Big Foots araçlarının Özel Operasyonlar tarafından üretildiğini, 94 cm. çapa sahip olan tekerleklerinden aşırı zorlayıcı arazilerde destek aldığını belirtiyor. Ayrıca araçta özel bir süspansiyon sisteminin yanı sıra geliştirilmiş gövde koruma sisteminin bulunduğu belirtiliyor.

Bildiğiniz gibi Jaguar ve Land Rover markalarının James Bond için yapılan iş birliği ilk değil. Daha önce 2012 yılındaki Skyfall filminde ajan Eve Moneypenny’nin kullandığı Defender 110 Double Cab Pick Up için iki marka birlikte çalışmıştı.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Arkadaşlar C-X75 çok özel bir araç 2011lerde ispanyada test sürüşleri yapılmıştı. İçerisinde 2 adet türbin var. Türbinler elektrik motorlarına güç sağlamakla birlikte ekstra güç de verebiliyor. Sesi uçak sesi zaten. Ayrıca yakıt olarak çok geniş bir yelpazesi var. Biodizelinden tut LPGsine kadar çalışabiliyor türbinler. Koltukları sabit türbinlere hava akışı kasa içinden sağlandığı için falan. Bir araştırın derim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu