Haberler

Egea Station yakalandı!




İlk prototipler arasında olan ve kalın bir kamuflajla ayrıntılarını saklayan Egea Station, testleri gerçekleştirildiği esnada Brezilya’da yakalandı.

Egea (Tipo)’nın geçtiğimiz yılın sonlarına doğru satışa çıktığını biliyoruz, bu yüzden Fiat modelin diğer karoserleri üzerinde son fırça darbelerini atıyor. Markanın bir diğer modeli olan 5 kapılı hatchback Bravo’nun da Station Wagon karoseriyle birlikte geleceğini açıklayan Fiat, iki modelin gelişimlerinin birbirine paralel olarak ilerlediğini belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda Fiat’ın piyasaya sunduğu Stilo Multiwagon gibi işlevsellik dolu olması beklenen modeller bunun yanı sıra ekonomik de olmalı. Beklediğiniz tasarımda modelin ön yarısında sedan veya hatchback modelden bir farklılık gözlenmezken, tavan rayları ve uzatılan arka taraf ile Station Wagon terimi gerçeğe dönüşüyor.

Uzatılan arka kısmında aynı zamanda 3. fren lambasını da bulunduran bir spoylere yer veren Egea Station Wagon, bagaj kapağını biraz daha büyütmüş gibi görünüyor. Çünkü modelin üzerinde bulunan stopların halihazırda satışta olan versiyonunkilerden daha büyük olduğu kesin.

Modelin sedan versiyon 520 litrelik bagaj hacmine sahipken, editörler ve basın mensupları tafından yapılan tahminlere göre modelin 550 litrelik bagaj hacmine sahip olması bekleniyor. Bunun yanı sıra modelin 60:40 oranında yatırılabilen koltuklara sahip olması bekleniyor.

Dizel ve benzinli olmak üzere 4 farklı motora sahip olacak olan model, 1.4 ve 1.6 litrelik atmosferik benzinli motorların yanı sıra, daha ekonomik olan 1.3 ve 1.6 litrelik turbo dizel motorlarla da satın alınabilecek.

5 ve 6 ileri manuel veya 6 ileri otomatik şanzımanla kombinlenebilecek olan model, son bir müjde vermemiz gerekirse hepimiz için bir gurur kaynağı olan Bursa’daki TOFAŞ’da üretilecek.

2016-fiat-egea-station-wagon-1

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Yalnız bu aleti geçenlerde yakından gördüm, konsol üzeri yumuşak plastik falan filan, birleşim yerleri, parçalar falan derli toplu, iyi görünüyordu. Linea’nın bi tık üzeridir diyordum ama 5 tık üzeri olmuş direk. Bence iyi satacaklar bunlardan. Binek olarak da çok satacak eminim, fiyatlar şimdilik güzel, araç güzel. Fiat’ı övebileceğimi düşünmezdim hiç, öyle değerlendirin yorumumu yani 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu