FeaturedHaberler

Volkswagen motorlarını güncelliyor!




Volkswagen 2017 yılına güzel bir başlangıç yapmak için bir dizi 1.5 litrelik motor üzerinde çalıştığını duyurdu.

Detroit Auto Show’da konuşan Volkswagen CEO’su Herbert Diess, çok büyük bir seviye kat ettikleri Golf 7’nin, makyajlı versiyonunun piyasaya sunulmasına aylar kala bombayı patlattı; ”Makyajlı Golf 7 1.5 litrelik benzinli ve dizel motorlarla satışa sunulacak.”.

Modelin bu yılın sonlarına doğru tanıtılacağını belirten Diess, bu revize edilmiş iki motorun 2017’nin ilk sabahından itibaren kullanıcılarına teslim edileceğini açıkladı.

Halihazırda satışta olan 1.4 litrelik TSI motorun yerini alacak olan 100 cc daha büyük (1500cc) ünite, aynı şuanki motor gibi ACT teknolojisine, direkt enjeksiyona ve turbo beslemeye sahip olacak.

Dizel cephesine geldiğimizde ise bir hacim daralmasına gittiğini gözlemlediğimiz Volkswagen, güncel 1.6 litrelik TDI üniteyi revize ederek aynı performansı 1500 cc’lik bir motordan elde etmeyi amaçlamış gibi görünüyor.

Üretim maliyetlerinin şu ankinden yüksek olacağına kesin gözüyle bakılan yeni üniteler, buna karşın daha hafif ve ekonomik olacak. Volkswagen dediğimize bakmayın, bu yeni üniteler eyalet, devlet ve kıta farkı yaşanmaksızın evrensel bir biçimde tüm Skoda, Audi, Seat ve Volkswagen modellerinde yer alacak.

Son detayı üzülerek açıklayan Herbert Diess, bu yeni ünitelerin küçük (kompakt) VAG modellerinde yer alacağını fakat eski 1.4 TSI ve 1.6 TDI üniteler kadar geniş bir yelpazede güç seçenekleri sunmayacağını belirterek sözlerine son verdi.

Volkswagen-Golf_VII_Facelifted-1

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. VW değişik pozisyon denemek için çıkartmış olmasın bu motorları da. Bence kontrol edilmeli 🙂

  2. 1.5 tsi 150 veya üstü ve tdi’da 130 civarı olursa olur 😀 1.2 tsi’a ne olacak acaba?

      1. Yok hocam maalesef sevgili Doğuş oto! o motorları Türkiye’ye getirmeyeceğini söyledi. Çok çok zekice bir hamle gerçekten. Gelse peynir ekmek gibi satardı kanımca o motor hem iyi güç hem de düşük tüketimi var.

        1. Gayette 1.0 Eco tsi motorlar satışta şu anda.Örneğin seat ibiza sc ve 5 kapılı modelinde .Seat yetkili servisi ellerinde yola çıkmış olan 1.2 tsi larda bitince 1.0 a geçiceğini söylüyor hatta 1.2 tsi almak istediğinizde beklerseniz daha iyi olacağını söylüyorlar

            1. 1.0 tsi golf üzerinde deneniyordu, yeni kasalarda 1.2 yerine 1.0 gelir c segmentine de.

              1. 1.0 TSI Golf çok iyi yalnız rekabet etmeleri zor olur diğer üretecilerin performans olarak

      2. 1.2 tsi yerine 1.0 çıktı doğru ama, c sınıfı araçlar kullanmadı vw grubu. Golf, Leon, Octavia gibi araçlarda kullanılması da gerekir satışlar üzerinden yaygınlık oluşması için. Ayrıca Polo ve Fabia’da bile yok 1.0 eco tsi; Bizim halkın hacim merakına kurban gidiyor güzelim motor.

  3. Volkswagen motor konusunda kendini kolay yenilemeyen bir kuruluş benim görüşüm. 1.4 ve 1.6 TDI motorlar daha geçen seneye kadar 90 ile 105 hp’e mahkumdu. Yeni yeni 120 hp kullanmaya başladı ki bu bence yetersiz. Bütün firmalar yenilikler getiriyorken VW yerinde sayıyor. Renault 1.6 dizel motorlarından 160 hp almaya başladı ve bunu kullanacaklar. VW hacim düşürme derdinde. Bu tembelliğin sebebi de TSI motorlarda yakalanan başarı diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten yakıt ekonomisini o güçlerde sunan turbo+kompresörlü başka verimli bir motor göremedim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu