Haberler

Metrobüs neden kaza yapıyor?




Metrobüsler İstanbullu için en pratik ulaşım araçlarından biri. Milyonlarca yolcu her gün metrobüsü tercih ediyor. Handikapları ise yok değil. En büyüğü “kalabalık”. Metrobüs sistemi kapasitenin üzerinde talep alan bir sistem olması ile de tartılışıyor. Uzmanlar ne kadar iyileştirilme yapılırsa yapılsın alternatif ulaşım modları geliştirilmediği sürece yoğun saatlerde metrobüste “konfor” aramanın zor olduğunu ifade ediyor.

haber-ek haber-ek-2

Son zamanlarda ise bu uzun araçlar kazalarla dikkat çekmeye başladı. Dün akşam saatlerinde İstanbul’da başlayan kar yağışı okulların tatil edilmesine neden oldu. Ardından ise bu sabah metrobüs kazası haberi geldi.

Merter’de durakta bekleyen metrobüse, arkadan gelen başka bir metrobüs çarptı. Kazada 8 yolcu yaralandı. Metrobüs yolunda uzun kuyruklar oluştu. Avcılar istikametine bir süre seferler yapılamadı. Bazı yolcular metrobüs yoluna inerek yürüdü.

metrobüs-kaza metrobüs-kaza-2

Peki kendilerine özel, düz bir yolda art arda giden bu araçlar neden kaza yapıyor? Aşırı kullanımdan dolayı yolla ilgili sıkıntılar mı var, şoför dikkatsizliği mi, aşırı hız mı?

KAZALAR YÜKSEK ORANDA DİĞER ARAÇLARDAN KAYNAKLANIYOR

Geçtiğimiz sene metrobüsün karıştığı ve yaralıların olduğu ya da maddi hasarın meydana geldiği 15 büyük kaza yaşandı. Kazaların 9’u metrobüs yoluna giren diğer araçlar nedeni ile meydana geldi. Yaşanan kazalardan birkaçının sebebi ise metrobüsün kontrolden çıkması ve şoför hataları. Maddi hasara neden olan bir başka olay ise seyir halindeki metrobüs birden alev alması ve tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmesi.

İETT  metrobüste yaşanan kazalar ile ilgili uçaklarda kullanılan “kara kutu” projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Bu kara kutu ile yol-sürüş güvenliğinin artması ile kaza sayılarının düşürülmesi ve yolcu konforunun arttırılması hedefleniyor.

Kaynak: Habertürk

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Yapmayın şu siyasi gödermeleri seversin sevmezsin burası siyaset yeri değil arabalardan konuşalım yeni şeyler öğrenelim. Yakışmıyor Otopark ailesine.

    1. Yalan haber! Hangi metrobüs kaza yapmış bugüne kadar? Yakışmıyor Otopark ailesine 🙂

      1. şaka yapıyorsun değil mi ? şaka. ya da kars ta yaşıyorsun ve resim montaj zaten.

        1. Tabi ki şaka 🙂 koyduk o kadar. Metrobüs önündeki diğer metrobüse çarptı ancak kaza olmadı. #trthabering

    2. Buradaki ”akmak” fiili anlamında kullanılmış “ak” kelimesini de siyasete bağladınız ya, helal.

  2. Şoförlerden oluyor aga sık sık biniyorum ve soförlerin hareketlerini gözlemliyorum sanki dünyayı kendileri yaratmış gibi bir hava var adamlarda böyle ters ters atarlanmalar falan yersiz yersiz, %99 böyle. Bir de küfür falan ediyorlar bağırarak haberleri yok sivil iett denetmenleri tarafından denetlendiklerinden. Metrobüs şoförü olan bir yakın akrabam söyledi tüm iett taşıtlarına hergün habersiz sivil denetmenler biniyormuş ama soförler hala beyin kıtlığı çekiyoruz diye bağrıyor (%99).

  3. en güzel açıklama da aracın kontrolden çıkması. ya uçak mı arkadaş bu rüzgardan mı hava boşluğundan mı etkileniyor.

  4. Metrobüsler orijinal metrobüs değil bildiğiniz halk otobüsleri. Hollanda’dan gelenler varmış. Onları göremiyordum (hergün binen biri olarak) O metrobüsler yani orijinaller arıza veriyormuş o kadar insanı kaldırmıyormuş. Adamlar ürettikleri yerde düşünmüyorlar ki buna istanbulda bir günde kaç kişi binecek diye..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu